DR Koncerthuset

Velkommen til DR Koncerthuset

Danmark har et koncerthus i verdensklasse: DR Koncerthuset. Det åbnede i 2009, og er tegnet af den berømte franske arkitekt Jean Nouvel, og er en af Danmarks store arkitektoniske attraktioner.

Markante valg og store kontraster præger DR Koncerthuset. Bag den markante blå facade spiller foyerens rå udtryk op til de fire unikke sale, der hver især er skabt med vidt forskellige arkitektoniske særpræg.

Den franske arkitekt ville bygge en moderne udgave af forrige århundreders markante katedraler. Jean Nouvel var fascineret af det gamle Radiohuset på Frederiksberg, der blev tegnet af Vilhelm Lauritzen i 1930’erne, og lod sig inspirere af farver og materialer derfra.

Read this in English!

Mærk magien i DR Koncerthuset

1:44 DR Koncerthuset

Arkitekten blev inspireret af meteor

Jean Nouvel fandt inspiration til DR Koncerthuset i Peter Høegs roman Frøken Smillas fornemmelse for sne, og blandt andet derfor skabte han Koncertsalen som en meteor, der er landet i en blåfrossen isblok.

Den karakteristiske koboltblå glasfiberdug er overtrukket med pvc. Den dækker hele bygningen, et areal på over 13.000 kvadratmeter – eller godt halvdelen af Rådhuspladsen i København.
Dugen er gennemsigtig via et utal af små huller, så man kan fornemme den kogleformede ‘meteor’ med Koncertsalen inde bagved.

Meget mere om arkitektur

Akustikken skaber identitet

I udformningen af DR Koncerthuset har arkitekten Jean Nouvel arbejdet tæt sammen med den japanske akustiker Yasuhisa Toyota.

Hvert af DR Koncerthusets fire koncertsale har variabel akustik, så efterklagen kan reguleres og tilpasses forskellige ensembler og musikalske genrer.

De fire sale er forskellige i udtryk og udformning, men i alle salene er materialevalg og design bestemt af de akustiske forhold. Akustikken har dermed været identitetsskabende for de fire sales opbygning, udformning og udsmykning.

Kom helt tæt på akustikken

Sagt om DR Koncerthuset

“For now, this is the most expensive concert hall in the world. Soon it will just be one of the best”

Financial Times, Edwin Heathcote

“The 1.800 seat-Concert Hall, designed by the French architect jean Nouvel and experienced by Queen Margrethe II on Saturday, is surely the most lusciously atmospheric auditorium in the world.”

The Independent, Jay Marrick

“The new Copenhagen concert hall: It looks seductive and sounds terrific…Denmark doesn’t often produce world-beaters, but now it has one”

The Telegraph, Ivan Hewett

“The result is a beautiful resilient emotional sanctuary: a little corner of utopia in a world where walls are collapsing”

New York Times, Nicolai Ouroussoff

“Scandinavia is not known for great concert halls or opera houses. But Denmark now has a genuine showplace”

Los Angeles Times, Marc Swed

Koncertsalen og studierne

Hjertet i DR Koncerthuset er selvfølge den store koncertsal, der, udover store musikalske events, har lagt rum til verdens-transmitterende begivenheder, som fx den ceremonielle overdragelse af EU-formandskab og H. M. Dronningens 40 års regeringsjubilæum.

Musikalsk spillede DR Koncerthuset sig for alvor i superligaen, da det anerkendte britiske musikmagasin Gramophone i 2012 kårede DR Koncertsalen til at være en af de 10 bedste i verden – i fornemt selskab med fx. The Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, Parco della Musica i Rom og Esplanade i Singapore.

I motiveringen fremhæver Gramophone bl.a., at DR Koncerthuset “har et klart kvindeligt indre: sanseligt, veldrejet og klædt i krydret rødt og orange”, og at “balkonerne er som drømmeagtigt smeltende vin-terrasser”.

Koncertsalen er opført som en arenascene med plads til 1.800 publikummer, der er placeret både foran, rundt om og bagved orkestret. DR Koncerthuset er dog ikke kun blevet berømt for den fantastiske arkitektur, men også for den enestående akustik – skabt af verdens måske bedste akustiker: Yasuhisa Toyota.

Mere om Koncertsalen

Kom på rundvisning i DR Koncerthuset

Oplev et af verdens smukkeste koncerthuse! En rundvisning i DR Koncerthuset er et besøg i et af Danmarks største medie- og kulturhuse. Besøg den enestående bygning, den storslåede koncertsal og få indblik i arkitekten Jean Nouvels ideer og vision med det unikke koncerthus.

På rundvisningen besøger vi Koncertsalen, der er opført som en arenascene med plads til 1.800 publikummer – placeret både foran, rundt om og bagved orkesteret. Oplevelsen af, at man som publikum slår kreds omkring orkesteret og kan se sine medpublikummer, gør koncertoplevelsen til noget ganske særligt.

Læs mere om rundvisninger

Lej DR Koncerthuset

DR Koncerthuset har lagt rammer til nogle de helt store nationale og internationale events og konferencer. Og hver dag skaber verdens bedste musikere musik i Koncerthuset. Koncerthuset emmer derfor af inspiration, vitalitet og musikken strømmer i bogstaveligste forstand DNA’et.

DR Koncerthuset er noget ganske særligt

Vi kan lægge hus til de helt store festivaler og events – som fx P6 Beat Rocker Koncerthuset, Copenhagen Jazz Festival, ELLE Style Awards eller Copenhagen Fashion Summit og Kulturnatten, hvor både foyer, studier, og alle hjørner og afkroge spiller en rolle.

  • Læs mere og få inspiration, hvis du vil leje koncerthuset til din næste konference eller event.
  • Du kan også få flere detaljer, hvis du ønsker at leje Koncerthuset til en koncert.
Koncertsalen

Koncertsalen er den største af DR Koncerthusets fire sale og scenen er betrådt af succesfulde kunstnere fra hele verden. De gyldne varme farver samt en helt fantastisk akustik gør enhver koncert til en helt unik oplevelse.

Mere om Koncertsalen
Studie 1

Studie 1 er navnet på DR Koncerthusets foyer, hvor der er plads til ca. 1600 stående og ca. 1000 siddende gæster.

Foyeren er ideel til konferencer, gallamiddage og prisuddelingsshows, og er med sine to barer og den specialdesignede mobile garderobe meget fleksibel.

Mere om Studie 1
Studie 2

Studie 2 er inspireret af de store produktionsstudier i Hollywood og blandt kunstnere som Carl Nielsen, Miles Davis og Kim Larsen er man som gæst i godt selskab fra første færd.

Mere om Studie 2
Studie 3

Det sort-hvide design i Studie 3 er inspireret af tangenterne på et flygel. Det er Koncerthusets mindste sal, men den perfekte ramme om enhver intim koncert.

Mere om Studie 3
Studie 4

Det sort-hvide design i Studie 3 er inspireret af tangenterne på et flygel. Det er Koncerthusets mindste sal, men den perfekte ramme om enhver intim koncert.

Mere om Studie 4