Om DR Vokalensemblet

Bevægende korklang

DR VokalEnsemblet giver publikum de særlige musikoplevelser, hvor den menneskelige stemme går lige i hjertet – uanset om det er gennem klassisk musik, ny musik eller en enkel, dansk sang.

DR VokalEnsemblet ønsker at ramme alle typer lyttere – både unge, gamle, nye og erfarne koncertgængere – med et stærkt, musikalsk udtryk. Samtidig har korets særlige klang gjort indtryk på den etablerede del af musiklivet. Engelske BBC Music Magazine skrev ganske enkelt i en anmeldelse af DR VokalEnsemblet:

Det er noget af det smukkeste og mest bevægende korsang, jeg nogensinde har hørt.

Prisvindende CD-udgivelser

DR VokalEnsemblet står bag en række CD-indspilninger, som har vundet international genklang.

Koret er i absolut topform og veksler let mellem store energiudladninger og æterisk stilhed.

Sådan skrev en kritiker i verdens førende musiktidsskrift – engelske Gramophone – om DR VokalEnsemblets CD-indspilning af den franske komponist Francis Poulencs kormusik. Udgivelsen er et af korets nye albums, som har mødt overvældende anerkendelse i den internationale musikpresse.

DR VokalEnsemblet har på få år vundet en række af den klassiske musikverdens vigtigste CD-priser: den franske Diapason d’Or, den tyske ECHO Award og Deutsche Schallplattenpreis – for ikke at tale om den danske DR P2 Pris og en bunke rene topkarakterer i adskillige tidsskrifter.

I 2012 modtog DR VokalEnsemble hele to nomineringer til den amerikanske Grammy for CD’en “The Nightingale”.

Mange musikalske partnere

DR VokalEnsemblet optræder hver sæson ved både a cappella-koncerter og i samklang med DR SymfoniOrkestret og DR KoncertKoret. Koret samarbejder også med andre ensembler som barokorkestret Concerto Copenhagen, ligesom NDR Symfoniorkestret fra Hamborg, Malmø Symfoniorkester og Bergen Filharmonikerne er blandt DR VokalEnsemblets faste samarbejdspartnere.