DR SpireKoret

DR SpireKoret - ind i musikkens verden

DR SpireKoret er koret for de yngste børn med lyst til at lege sig ind i musikkens magiske verden. Koret blev oprettet i 2002, og er det nederste led i DR Korskolen med aldersgruppen 6-8 år.

I DR SpireKoret leger børnene sig ind i musikken sammen med dirigent Clara Smedegaard. Koret synger, danser og arbejder med stemmeøvelser, solmisation (håndtegn), bevægelse og hørelære.

Du kan opleve de små sangere på scenen, når DR SpireKoret medvirker i DR PigeKorets store, TV-transmitterede jule- og midsommerkoncerter, men koret har også sine egne mindre koncerter og medvirker bl.a. fast ved børne- og musikgudstjenester i Holmens Kirke.

Se DR SpireKoret synge

Lyt til DR SpireKoret og DR BørneKoret synge "Troldedans"

Clara Smedegaard - specialist i de mindste

Med sin særlige fornemmelse for de mindste korsangere og sin store erfaring fra Sankt Annæ Gymnasium er Clara Smedegaard en vigtig figur i DR Korskolen. Hun bruger bl.a. solmisation, dans, leg og bevægelse, når hun skal fastholde de små sangeres opmærksomhed.

Clara kom til DR Korskolen i 2014 efter 10 år som dirigent for Sankt Annæ Spirekor, som hun selv har grundlagt. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos bl.a. Alice Granum og Michael Bojesen.

Clara Smedegaard er fast dirigent for DR SpireKoret og assisterende dirigent i DR BørneKoret.

Optagelse i DR SpireKoret

Man kan skrive sit barn på ventelisten til en plads i DR SpireKoret, når barnet fylder fire år.

SpireKoret indkalder kun de børn til optagelsesprøve, som skal starte i 0. klasse efter sommerferien.

Hvis man ikke modtager en indkaldelse, når barnet skal til at gå i 0. klasse, beholder barnet dog sin plads på ventelisten, og han/hun vil i stedet blive tilbudt at komme til optagelsesprøve i DR BørneKoret, når han/hun skal til at gå i 3. klasse.

DR SpireKoret består af i alt ca. 80 børn, der øver hver lørdag formiddag i DR Byen.
Vejledning til optagelsesprøver i DR Korskolen

Tilmeld dig DR SpireKorets venteliste!