Allan Olsen ­& Band Ekstrakoncert

5. jun '17 kl. 20:00

Koncertsalen

Allan Olsen ­& Band Ekstrakoncert

Allan Olsen & Band

Så skal skoene blankes, og håret ønskes tilbage. Når man som jeg var barn i DR’s barndom, er det jo toppen af kagen at skulle optræde i DR’s fine koncertsal. Vi glæder os alle!" siger Allan Olsen.

Allan Olsen med band indtager for første gang DR Koncerthusets Koncertsal.

Allan Olsen har egentlig altid sat nye standarder. Fra de allerførste vers til de spritnye har Olsens univers været uden sidestykke i dansk sangskrivning. For Olsen har altid skrevet og sunget om dét, andre ikke ville, kunne – eller gad rime om.

Med sit album ”JØWT” satte han nye standarder for, hvor og hvordan man kan sælge sin musik i Danmark. Pladen udkom kun i Vendsyssel, hvor den alene blev solgt hos SPAR-købmændene. Og alligevel lå den i lang tid nr. 1 på hele landets officielle hitliste. I 2015 debuterede Olsen som forfatter med første bind af erindringerne, Tilfældigt Strejfet, der ligeledes blev en tung succes hos såvel anmelderne som hos læserne.

Bl.a. skrev Nordjyske: ”… Det kan være svært at vælge ud. Men spørger du – vil jeg mene, at historien om, hvordan Allan håndfanger en ørred i Bangsbo Å og har en plan med den, næsten har Hemingwaysk styrke…”

Efter en bandpause på næsten 7 år tog Olsen atter på den helt store turné med orkester i efteråret 2016. Mange danske spillesteder lagde scene til endnu en vinkel på Allan Olsens mange og til tider snørklede veje. Det blev en sand tour de force. For Allan Olsen evner den svære balance at holde fast i essensen af det gamle og velprøvede – og samtidig udfordre sig selv, musikerne og ikke mindst sangene. For som Olsen siger: ”Er sangene gode nok, holder jo de til det…”

Den udsolgte efterårsturné blev overstrømmende modtaget af både et medlevende publikum og af pressen:

Gaffa 5 stjerner:

”… En respektaftvingende præstation fra Olsen og det mere end solide band, der får fem meget store stjerner med på vejen herfra…”

Berlingske Tidende 5 stjerner:

”…Frederikshavneren viste sig torsdag aften fra sin mest tændte og knuselskeligt sprælske side, så aftenen var ikke bare »helt god«, den var rigtig god. Og rigtig sjov, som altid i Olsens gode selskab…”

Nordjyske 5 stjerner:

”…Som Dylan er Olsen en mester i at holde sine gamle værker kritisk op mod lyset, pudse dem af – vende vrangen ud på dem i nye og revitaliserede klæder…”

Stiften 5 stjerner:

”… Moderne rocklyd giver lækker kant til Allan Olsens historier om udkantsoplevelser…”

Ekstra Bladet 4 stjerner:

’’49’ lød spooky som Tom Waits, ’Tilfældigt strejfet’ havde pludselig et markant strejf af ’Blonde on Blonde’, mens ’Mergelgraven’ gyngede på et groove i stil med Crazy Horse.

Allan Olsen bedyrede hen mod slutningen af 2016-turneen, at han aldrig havde spillet med et hold, der i dén grad (næsten) gav en tør gammel skurk en klump i halsen, ved tanken om, at snart ville det være slut… Det er det så heldigvis heller ikke. Allan Olsen og bandet holder skam geleddet og spiller bl.a. i DR Koncerthusets Koncertsal søndag d. 28 maj 2017.

 

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Garderobe og tasker

I koncertsalen tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og til siddepladser.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord