Niels W. Gades Elverskud (Gæstespil)

25. feb '17 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Niels W. Gades Elverskud (Gæstespil)

Niels W.­ Gades­ Elverskud (Gæste­spil)

Concerto Copenhagen og dirigent Lars Ulrik Mortensen, som er blevet Nordens førende indenfor opførelser af tidlig musik, kaster sig sammen med DR VokalEnsemblet over den nationalromantiske musik i Gades Elverskud. Det bliver en spændende nyfortolkning af en af de største klassikere fra dansk musik - men vel at mærke sunget på tysk, som komponisten oprindeligt havde tænkt den!

Elverskud er et musikalsk nationalklenodie. Det er et af de bedste danske stykker musik fra 1800-tallet. Og det er et hovedværk fra nationalromantikken. De danske komponister brugte gamle folkeviser til at skabe en ny slags klassisk musik. Forrest gik komponisten Niels W. Gade, Danmarks største musiknavn fra 1800-tallet.

Gades store korværk er elsket af både amatører og professionelle sangere. Det bygger på folkevisen om Hr. Oluf, der natten før sit bryllup rider ud i skoven. Han er tiltrukket af den mørke side – både sin egen og den forførende elverpige, og de drifter ender med at koste ham livet.

Elverskud har på enestående vis holdt sig på repertoiret, siden det i 1854 blev spillet for første gang, dirigeret af Niels W. Gade selv. Her i Gades 200-år vil Elverskud blive opført af Concerto Copenhagen og dirigenten Lars Ulrik Mortensen, der har specialiseret sig i at genskabe den oprindelige klangverden, som musikken er skrevet i. Koncerten bliver uden tvivl et højdepunkt i årets fejring af Niels W. Gade.

Program
Dirigent

Lars Ulrik Mortensen

Solister

Sophie Juncker (sopran), Ivonne Fuchs (alt), Johannes Weisser (baryton)

Gade

Elverskud

Beethoven

Symfoni nr. 2

Mød Musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før den klassiske koncert

Skal du hurtigt have styr på din klassiske koncert? Her kan du læse om de praktiske information, som er relevante før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Regler

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I koncertsalen tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og til siddepladser.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere