To drømmere

9. nov '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

To drømmere

To drømmere

To komponister spejler sig i en drømmende verden. Thomas Agerfeldt Olesens smukke nye Cellokoncert er melankolsk malende musik, der passer smukt sammen med romantikeren Schumann og den længselsfulde verden i hans Symfoni nr. 4.

Schumann er en af musikkens store drømmere. Hans musik foregår i en indre verden, fuld af længsler og håb. I den 4. Symfoni er det hans elskede Claras personlighed, der folder sig ud. Hun var en ædel og kreativ sjæl, der inspirerede ham endeløst.

Cellokoncerten af 47-årige Thomas Agerfeldt Olesen er en slags sorgbearbejdelse, hvor han som i et drømmesyn ser døden i et lysende skær. Det er betagende musik, et moderne mesterværk skrevet af en af vores mest originale komponister. Thomas Agerfeldt Olesen viser igen sin forunderlige måde at forny musikkens sprog.

Cellokoncerten blev uropført 2015 i Tyskland. Thomas Agerfeldt Olesen har siden revideret værket, som i den omskrevne version nu spilles for første gang. Han er selv uddannet cellist, men solisten denne aften er Johannes Moser fra Tyskland. Koncerten dirigeres af hollænderen Otto Tausk, der er blevet en hyppig gæst hos DR SymfoniOrkestret.

Program
Dirigent

Otto Tausk

Solist

Johannes Moser (cello)

Beethoven

Corolian-overture

Thomas Agerfeldt Olesen

Cellokoncert

Schumann

Symfoni nr. 4

Dirigent

Otto Tausk

Solist, cello

Johannes Moser

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I koncertsalen tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og til siddepladser.

Mere