DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Vi støtter danske kunstnere og den rytmiske musik

Hele Danmark har i den grad set frem til at kunne opleve musikken og fællesskabet i det levende musikrum og nu er dagen endelig kommet, hvor vi igen kan opleve livemusik i Koncertsalens smukke rammer.

Den danske musikscene står klar til at tage imod sit publikum med åbne arme – og omvendt. Med behørig afstand og fokus på sikkerheden, men med masser af nærvær i musikken og oplevelsen.

I DR Koncerthuset tænder vi atter lyset over scener og sale og byder velkommen til dette levende møde med dansk musikliv – og hvor har vi glædet os til det.

I DR Koncerthusets 11 år lange levetid har vi haft et skarpt fokus på at præsentere koncerter med de allerstørste danske etablerede artister og nye talenter fra et bredt udsnit af musikalske strømninger. Resten af året 2020 har vi ekstra fokus på dansk rytmisk musik og der er mange store oplevelser i vente.

Nedenfor kan du læse, hvad koncertaktuelle Kwamie Liv glæder sig til, når hun senere på året står på scenen i Koncertsalen, samt se et udvalg af de koncerter, der er på vej, med nogle af de fantastiske danske kunstnere som du kan opleve live henover efteråret.

Vi ser frem til at byde dig velkommen i DR Koncerthuset.

Se alle danske kunstnere her

Kwamie Liv om at spille i Koncertsalen

”Jeg havde drømt om at spille i koncertsalen i DR Koncerthuset i lang tid, så det at få mulighed for at stå på den scene med mit band til den sidste koncert på vores Danmarksturné i februar, var virkelig specielt.

Som kunstner nærer man en særlig respekt for det rum, både for den måde det ser ud og den måde salen er bygget op omkring scenen. Jeg mindes, hvor meget vi glædede os til at få lov at spille der… Der var især et øjeblik under koncerten, hvor hele bandet sang sammen – faktisk en ny sang som vi ville prøve af – at høre fællessangen og mærke samhørigheden i rummet var magisk.

Det at se ud over publikum og få øjenkontakt med en lille pige, der sidder med sin familie, min egen familie, venner og så mange mennesker jeg ikke kendte personligt, men som havde sat deres tid af til at dele det rum sammen med os. Det var meget rørende.

I disse tider tænker man virkelig over, hvor vigtig menneskelig kontakt er og hvor nærende det er at være i et rum som Koncertsalen.

Jeg er super spændt på igen at vende tilbage og spille i Koncertsalen til oktober og forhåbentlig skabe en helt ny oplevelse, stadig lige så intim og smuk.”

Foto: Malthe Ivarsson

Peter Sommer & Tiggerne

1. nov '20 kl. 20:00Koncertsalen

Læs mere
Nicklas Sahl

4. nov '20 kl. 20:00Koncertsalen

Læs mere
Peter Sommer & Tiggerne
Peter Sommer & Tiggerne

Peter Sommer og Tiggerne vender tilbage i Koncertsalen med seneste succesalbum og de største sange fra bagkataloget.

1. nov '20 kl. 20:00 Koncertsalen
Læs mere
Nicklas Sahl
Nicklas Sahl

Den unge popkomet Nicklas Sahl leverer sine kæmpehits bl.a. ”New Eyes” og ”Hero” i Koncertsalen.

4. nov '20 kl. 20:00 Koncertsalen
Læs mere

DR samler den rytmiske musik i DR Koncerthuset

Sammen med DR har vi gennem årene styrket indsatsen for at bringe den levende musik ud til danskerne i form af DR’s største flagskibe indenfor mediedækning af den hjemlige musikscene og dets kunstnere – lige fra P3 GULD i Koncertsalen til P6 Beat’s intime sessions i Studie 3.

P3-vært Pelle Peter Jencel har ved mange af de shows dirigeret publikum, lyttere og kunstnere og beskriver her vigtigheden af DR’s specielle musikoplevelser i DR Koncerthusets intime rammer:

”Det er altså bare noget andet at træde op på scenen i studierne og det kan man både mærkes på publikum og især kunstnerne. Om det handler om at overraske Kidd på scenen af vores tidligere statsminister eller få P3s lyttere til at sammensætte Nik & Jays sætliste. Der er meget magi og mange minder i DR Koncerthuset.”  

Mens vi venter på, at den levende musik igen strømmer ud af DR Koncerthuset, får I her tre håndplukkede højdepunkter fra DR’s seneste, stærke mediedækkede shows i DR Koncerthuset.

P6 Beat Rocker DR Koncerthuset 2019

P6 Beat har gennem årene demonstreret, hvad live musik kan med korte intense liveshows fra de mest banebrydende liveartister. Nye talenter har vundet publikum og lytternes hjerter, mens gamle kendinge har skabt ekstase med skræddersyede P6 Beat Rocker koncerter bl.a. med Peter Sommer i 2019. Se den og mange andre P6 Beat Rocker Koncerthuset optrædener her.

Den Nye Stil Live i Koncertsalen

Den hyldede og populære podcastserie ”Den Nye Stil” fortsatte fejringen af dansk rap med et brag af et liveshow i Koncertsalen ved udgangen af sidste år. Anført af P3-vært Pelle Peter Jencel og et hold af podcastseriens ikoniske rappere med bl.a. Kidd, Johnson og Klumben fik publikum og lytterne en højenergisk aften med de største fortællinger om dansk hiphop og episke liveperformances. Her får du en samling af højdepunkter for aftenen:

P3 Session Nik & Jay i Studie 2

P3 præsenterede en helt særlig begivenhed med denne intime livesession med Nik & Jay i Studie 2 tidligere i år. 450 heldige inviterede lyttere kom helt tæt på den måske største danske popduo i nyere tid, mens resten af P3’s lyttere var med til at bestemme, hvad Nik & Jay skulle spille live i radioen. Sangen ”Forstadsdrømme” fandt vejen ind på sætlisten – hør og se den her: