0Din kurv er tom

DR Big Band hylder Copenhagen Jazz Festival

Der bliver internationalt stjernetræf og musikalske overraskelser i maritime omgivelser, når DR Big Band fejrer den 40. Copenhagen Jazz Festival den 10. juli på udendørsscenen Jazz by the Sea

Gennem 40 år har Copenhagen Jazz Festival været kendt over hele verden for sit opbud af jazzens allerstørste navne side om side med de stærkeste danske og nordiske profiler – og ikke mindst for den særlige puls og atmosfære, som gennemstrømmer byen i festivalens ti dage.

I år vil hundredtusindvis af gæster for 40. gang finde vej til København for at opleve jazzen i alle dens afskygninger – og som et af festivalens højdepunkter vil DR Big Band hylde Copenhagen Jazz Festival med et brag af en jubilæumskoncert på udendørsscenen Jazz by the Sea.

Hyldest med overraskelser

Under titlen ”40 Years of Copenhagen Jazz Festival” har bandet inviteret et eksklusivt hold af hemmelige stjernegæster med sig på scenen ved Islands Brygge, og sammen med DR Big Bands egne stærke personligheder vil de hylde festivalens – og jazzens – rige historie i et intenst og vidtfavnende program, som ikke offentliggøres før koncerten.

Det bliver en aften i spontanitetens og improvisationens tegn fuld af jam, udfordringer og masser af overraskelser. Det eneste stensikre er, at publikum kommer til at opleve noget af den bedste og lækreste bigbandjazz fra de sidste 40 år.

Erfaren vært

Gennem hele aftenen står den erfarne danske bigband-dirigent Nikolaj Bøgelund i spidsen for overraskelserne, og med på scenen har DR Big Band også en kendt makker, tv-værten Christian Cherry.

I dag er han bedst kendt som studievært på DR’s Vejret, men faktisk har Christian Cherry bogstaveligt talt rødder i jazzens verden. Hans far Don Cherry var en legende indenfor avantgarde-jazzen, og de to søskende Neneh Cherry og Eagle-Eye Cherry er også professionelle musikere. Selv har Christian Cherry været vært på P8 Jazz og også tidligere præsenteret koncerter med DR Big Band.

En stærk treenighed

For DR Big Bands kunstneriske leder, Birger Carlsen, er der en højere mening med, at netop DR Big Band fejrer Copenhagen Jazz Festivals 40. udgave: ”Tilsammen danner DR Big Band, Copenhagen Jazz Festival og København en stærk og enestående treenighed i jazzens verden, og vi er dybt afhængige af hinanden.

Festivalen spiller tæt sammen med byens særlige puls og mange skønne spillesteder, og DR Big Bands musikere er – både som band og enkeltvis – dybt involverede i festivalen på flere niveauer. I bandet får vi helt klart energi og inspiration af Copenhagen Jazz Festivals internationale miljø – ligesom festivalen fra begyndelsen har nydt godt af den ’hype’, der har været omkring DR Big Band helt fra 1960’erne.”