0Din kurv er tom

Om DR Pigekoret

Unge sangere med ambitioner

DR Pigekoret består af godt 50 piger i alderen 15-22 år.  Koret er et af Danmarks stærkeste musikalske brands, og er også på internationalt plan med i den musikalske superliga. Samtidig har koret en bred appel, og indtog fx de danske stuer og fodboldhjerter, da de i foråret 2016 sparkede superligasæsonen i gang med en ny fortolkning af de elskede og velkendte klub-sange.

DR Pigekoret synger "Fald min engel" af Steffen Brandt

Levende sang i alle former

Året rundt kan man opleve DR Pigekoret ved koncerter i hele landet. Samtidig er koret en del af mange danskernes hverdag, når det toner frem på tv-skærmen med Dagens Sang på DR K.

Grundtvigs salmer, nye kompositioner, iørefaldende popnumre og medrivende fællessange er det brede repertoire, som de unge sangere har i blodet og kan bevæge sig sikkert indenfor.

Efterspurgte partnere og ambassadører

DR Pigekorets rene, lyriske klang gør koret til en efterspurgt musikalsk samarbejdspartner for orkestre og ensembler fra både ind- og udland.

DR Pigekorets evne til at bruge musikken som brobygger gør også sangerne til uvurderlige ambassadører for Danmark. Pigerne tager hyppigt på turné i udlandet, og koret synger jævnligt for verdens ledere ved officielle begivenheder i Danmark.

Optagelse i DR Pigekoret

DR Pigekoret optager primært sangere, der allerede går i DR Juniorkoret. Eksterne ansøgere er også meget velkomne ved optagelsesprøverne, som afholdes cirka fire gange om året. Du kan søge optagelse i DR Pigekoret fra du går i 9. klasse, til du fylder 18 år.

Hvis du søger optagelse i DR Pigekoret uden at have gået i DR Juniorkoret, skal du sende en motiveret ansøgning til chefdirigent Phillip Faber. Du skal vedhæfte en lydfil af dig, der synger en dansk sang. Den må gerne være optaget på mobilen og skal være a cappella, altså uden instrumental ledsagelse. Sangen skal være en ældre, klassisk dansk sang fra fx Højskolesangbogen eller Salmebogen (det kunne være sange som I Danmark er jeg født, I skovens dybe, stille ro eller Se, nu stiger solen.)  Skriv lidt om dig selv, din musikalske erfaring og din stemmegruppe. Det er en forudsætning for at komme ind i koret, at du kan læse noder, og at du behersker hørelære.

Send ansøgning

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter