Om DR Pigekoret

Unge sangere med ambitioner

DR PigeKoret består af godt 50 piger i alderen 15-22 år med smukke stemmer og stort musikalsk talent. Pigerne fornyer med entusiasme og kærlighed den danske sangtradition, og korets karismatiske dirigent Phillip Faber går ambitiøst til opgaven.

DR PigeKoret er et af Danmarks stærkeste musikalske brands, og er også på internationalt plan med i den musikalske superliga. Samtidig har koret en bred appel, og indtog de danske stuer og fodboldhjerter, da de i foråret 2016 sparkede superligasæsonen i gang med en ny fortolkning af de elskede og velkendte klub-sange.

DR Pigekoret synger "Lyse Nætter" af Alberte Winding

Levende sang i alle former

Året rundt kan man opleve DR PigeKoret ved koncerter i hele landet. Samtidig er koret en del af mange danskernes hverdag, når det toner frem på tv-skærmen med Dagens Sang på DR K, eller introducerer middagsradioavisen på P2 med en dansk sang eller salme.

Grundtvigs salmer, nye kompositioner, iørefaldende popnumre og medrivende fællessange er det brede repertoire, som de unge elitesangere har i blodet og kan bevæge sig sikkert indenfor.

Rejselyst og sangglæde

Fra Grønland til Rio – og fra Mols til Skagen: DR PigeKoret optræder flittigt i både ind- og udland. Pigerne kombinerer medfødt musikalitet med moden professionalisme – og frem for alt en smittende sangglæde, som rører både unge og gamle på alverdens breddegradder.

DR PigeKoret har i løbet af de seneste 15 år høstet stor anerkendelse i Danmark og internationalt, og pigerne har vundet flere flotte priser ved prestigefyldte konkurrencer i bl.a. Canada, Italien og Letland.

Efterspurgte partnere og ambassadører

DR PigeKorets rene, lyriske klang gør koret til en efterspurgt musikalsk samarbejdspartner for orkestre og ensembler fra både ind- og udland.

DR PigeKorets evne til at bruge musikken som brobygger gør også sangerne til uvurderlige ambassadører for Danmark. Pigerne tager hyppigt på turné i udlandet, og koret synger jævnligt for verdens ledere ved officielle begivenheder i Danmark.

Optagelse i DR PigeKoret

DR PigeKoret optager primært sangere, der allerede går i DR JuniorKoret. Eksterne ansøgere er også meget velkomne ved optagelsesprøverne, som afholdes cirka fire gange om året. Du kan søge optagelse i DR PigeKoret fra du går i 9. klasse, til du fylder 18 år.

Hvis du søger optagelse i DR PigeKoret uden at have gået i DR JuniorKoret, skal du sende en motiveret ansøgning til chefdirigent Phillip Faber. Skriv lidt om dig selv, din musikalske erfaring og din stemmegruppe. Det er en forudsætning for at komme ind i koret, at du kan læse noder, og at du behersker hørelære.

Send ansøgning