0Din kurv er tom

Backstage with Bohr

Få et smugkig bag kulissen med Koncerthuschef Kim Bohr

I interviewrækken ”Backstage With Bohr” kommer du med bag kulisserne i DR Symfoniorkestret, når Kim Bohr, chef for DR Koncerthuset, interviewer sæsonens gæstekunstnere. Her kan du blandt andre møde stjernedirigenten Vladimir Ashkenazy, spanske Juanjo Mena, pianisten Lang Lang og violinvirtuosen Leonidas Kavakos, når de fortæller om, hvad der inspirerer dem.

Bent Sørensen

Fabio Luisi om DR Symfoniorkestret

Hør DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi fortælle om samarbejdet mellem en chefdirigent og et symfoniorkester.

- Giv tid, siger Manfred Honeck

– De yngre dirigenter har brug for tid til at udvikle sig. Som dirigent har man nemlig brug for visdom – lidt grå hår, griner stjernedirigenten Manfred Honeck.

Barenboim bruger orkestret som var det et flygel

Den legendariske pianist og dirigent Daniel Barenboim spiller på flyglet som om det var det et orkester – og arbejder med orkestret som var det et flygel.

David Afkham om at skabe musik i nuet

Den tyske dirigent David Afkham taler om at styre orkestrets energi og om at skabe musik i nuet:

Kavakos drømmer om at gøre musikken levende og magisk

Hør hvor violinist og dirigent Leonidas Kavakos finder sin inspiration, og hvordan han forsøger at gøre musikken levende og magisk.

Hør hvad der inspirerer Juanjo Mena

Her kan du høre, hvad der inspirerer den spanske dirigent Juanjo Mena:

Hør interviewet med Vladimir Ashkenazy

Hør Vladimir Ashkenazy fortælle om, hvordan han sammen med sin kone flygtede fra det daværende Sovjetunionen under den kolde krig i forbindelse med en koncert i London:

Hør hvordan Lang Lang blev musiker og meget mere....

Hør Lang Lang fortælle hvordan hans liv som musiker tog form, hvad hans motto er, og hvilket særligt ord, han vil bruge til at beskrive DR Symfoniorkestret:

Hør om Hans Abrahamsens nye klaverkoncert "Left, Alone"

Den danske komponist Hans Abrahamsen har komponeret en smuk, ny klaverkoncert for kun for venstre hånd: Left, Alone. DR Symfoniorkestret står for den danske førsteopførelse med den franske pianist Alexandre Tharaud.