Når den store tyske musikpris ’OPUS Klassik’ skal uddeles ved en TV-transmitteret gallakoncert i Konzerthaus Berlin 14. oktober, vil der sidde spændte deltagere fra DR SymfoniOrkestret på VIP-rækkerne.

Orkestret er nemlig med på holdet bag en nyskabende dansk DVD-produktion, som er blandt aftenens prismodtagere i en af prisens hovedkategorier: Årets Musik-DVD.

Det er animationsfilmen ‘Marin’, lavet over et orkesterværk af den danske komponist Axel Borup-Jørgensen, som modtager den fornemme pris – og DR SymfoniOrkestret og dirigenten Thomas Søndergaard, kendt fra blandt andet ‘Den klassiske musikquiz’ på DR K, står bag indspilningen af musikken.

Hård konkurrence

At en udgivelse af et moderne, dansk orkesterværk udgivet på et lille pladeselskab skulle få den eftertragtede tyske pris i den store DVD-kategori, vil nok komme bag på de fleste i branchen.

Blandt konkurrenterne har været en række prestigeproduktioner optaget på nogle af verdens førende opera- og balletscener og udgivet på store, internationale selskaber. Også koncertoptagelser og portrætfilm med den klassiske musiks største stjerner har været med i opløbet om prisen.

Pressen skrev om Marin

“På både abstrakt og tonemalende vis og med en ufattelig detaljerigdom skildrer værket havscener, og til Lückow Films animerede sekvenser bliver musikken næsten uudholdelig uhyggelig… Borup-Jørgensens mesterværk udi elementærkræfter får en ny og spændende kaliber i de nye omgivelser. Klassisk ★★★★★★

“Farverigt og forunderligt… Ny film om verden under havet fabulerer over symfonisk mesterværk af lyrisk dansk modernist”. Politiken 5 hjerter.