Kulturnat 2017­i DR Koncerthuset

Kom til Kulturnatten i DR Koncerthuset den 13. oktober

Skyd efterårsferien i gang med en række kulturelle aktiviteter for både børn og voksne i DR Koncerthuset. Til Kulturnatten 2017 inviterer DR Koncerthuset hele familien indenfor til musikalske oplevelser, quiz med Adrian Hughes og meget mere. Som noget nyt er der i år børnescene i Studie 1 i DR Koncerthuset, hvor Silja Okking er vært.

Alle arrangementer kræver et Kulturpas. Kulturpasset koster 95 kroner og kan købes ved indgangen eller her.

Silja Okking som vært

På Kulturnatten er der mulighed for at møde Silja Okking live. Hun er nemlig vært på børnescenen i Studie 1 i DR Koncerthuset fra kl. 18.00 til 21.30.

Det bliver i høj grad en aften, hvor julen lige så stille trænger sig på – også selv om det kun er efterårsferie, skolebørnene har fra denne dag.

Ramajetterne LIVE

Det er snart december hos Ramajetterne. På Kulturnatten får du mulighed for at møde dukkerne Øvst og Finn Falk, der forbereder sig til julen.

De giver fire forestillinger kl. 18.15, 18.45, 19.15 og 19.45 i Studie 1.

"Klassen"

Du får også et smugkig på Ultras julekalender med "Klassen".

Dette foregår i DR Koncerthusets Studie 1 kl. 20.00, hvor der vil blive vist korte klip.

Fortællinger i Koncertsalen

Oplevelser i DR Koncerthuset kan stimulere sanseapparatet i utallige retninger. Når man træder indenfor, rammes man af arkitektoniske detaljer, som er unikke fra alle vinker. I anledningen af kulturnatten stilles nogle lytte-stationer op, hvor man har mulighed for at høre den smukke musik som bliver komponeret i Koncertsalens varme eller studiernes særegne universer.

Man kan også forstærke sin oplevelse yderligere med et lækkert måltid i Caféen eller en drink i barerne.

Gå på opdagelse i vores smukke hus og vær samtidig med i skattejagten. Blanket til skattejagten findes ved hovedindgangen til DR Koncerthuset.

I DR Koncerthusets gyldne og varme koncertsal fortæller vores dygtige rundvisere spændende fortællinger om arkitektens Jean Nouvel idéer og tanker. Fra snapseglassene i væggen til orglet, som fungerer som et udluftningssystem får I unikke fortællinger, som kun I til Kulturnatten får lov til at høre.

Live-optagelse af P1's "Klog på Sprog"

To festlige gæster dyster om hvad der er op og ned i deres og andres sprogbrug under kyndig vild- og vejledning af DR’s Adrian Hughes.

Hvorfor hedder det ”på Herrens mark”, kan man ”lykkedes” med noget, og hvordan får man talt sig ud af en ”ærgerlig situation”?

Ord og vendinger køres gennem vridemaskinen med en sprogekspert, som ved, hvad hun taler om.

Det foregår i DR Koncerthusets Studie 2 fra kl. 19.00 til 20.00

DR K's Historiequizzen LIVE

Hvem kan deres historie på en studs?

I Historiequizzen Live kastes 4 historikere ud i det, fagfolk frygter mest: at blive afæsket tilfældig paratviden foran et kritisk, vidende og levende publikum. DR K’s Adrian Hughes stiller spørgsmålene med tre muligheder – og så gælder det om med enten sund fornuft eller paratviden at tale sig hen til det måske mest rigtige svar. Publikum må hjælpe, hvis det går helt galt.

Det foregår i DR Koncerthusets Studie 2 fra kl. 20.00 til 21.00

DR K's Kunstquiz LIVE

Hvem kender forskel på Picasso og Picabia eller Købke og De Kooning? 6 kunstnere og kunsteksperter dyster mod hinanden i liveudgaven af DR K’s Kunstquiz.

Som i fjernsynet gætter de om kunsten ved at tegne den på tid, ved at høre børn beskrive den, ved at zoome ud fra ultranærbilleder og ved at se værten Adrian Hughes mime berømte værker. Med kunstrådgiver Christina Wilson, kritiker Lisbeth Bonde, skulptør Bjørn Poulsen, billedkunstner Christian Schmidt-Rasmussen og kunstsamler Maria Friis.

Det foregår i DR Koncerthusets Studie 2 fra kl. 21.00 til 22.00

Deadline

Hvor blev nærdemokratiet af, da Danmark blev urbaniseret og kommunerne blev lagt sammen?

På Kulturnatten tager Deadline i anledning af det kommende kommunalvalg temperaturen på det helt nære demokrati i Danmark. Det foregår sammen med et engageret publikum i Koncerthusets Studie 3. Og hvem ved, om ikke også der vil være en musikalsk overraskelse, når vært Lotte Folke Kaarsholm inviterer lokale ildsjæle og kulturfolk til debat om, hvad og hvem der holder det nære demokrati i live..

DR Spirekoret

DR SpireKoret, som er det yngste led i DR KorSkolen, inviterer til en lille workshop i studie 4. Her vil koret vise hvad de kan, men det er ikke kun SpireKoret, der skal synge.

Vi glæder os til at lege med stemmen, synge og danse med publikum, store som små.

Det foregår i Studie 4 kl. 18.30 - 18.50 og igen kl. 19.10 - 19.30.

Dirigent: Clara Smedegaard
Akkordeonist: Martin Bennebo

LK02

Kom ind og se hvordan DR arbejder med musik, lyd og mix i et af Koncerthusets studier.

Hør eksempler fra DRs Ensembler og forskellige shows, og få et kig ind i teknikkens maskinrum. Vi kigger på mixeren, optagesystemet og alt det udstyr, der omgiver sådan en produktion.

LK02 foregår i Studie 2 kl. 18.30, 19.30, 20.30 og 21.30 og har en varighed på ca. 30 minutter.

#DRKoncerthuset
Koncertsalen

Koncertsalen er den største af DR Koncerthusets fire sale, og scenen er betrådt af succesfulde kunstnere fra hele verden. De gyldne varme farver samt en helt fantastisk akustik gør enhver koncert til en helt unik oplevelse.

Mere om Koncertsalen
Studie 1

Studie 1 er navnet på DR Koncerthusets foyer, hvor der er plads til ca. 1600 stående og ca. 1000 siddende gæster.

Foyeren er ideel til konferencer, gallamiddage og prisuddelingsshows, og den er med sine to barer og den specialdesignede mobile garderobe meget fleksibel.

Mere om Studie 1
Studie 2

Studie 2 er inspireret af de store produktionsstudier i Hollywood, og blandt kunstnere som Carl Nielsen, Miles Davis og Kim Larsen er man som gæst i godt selskab fra første færd.

Mere om Studie 2
Studie 3

Det sort-hvide design i Studie 3 er inspireret af tangenterne på et flygel. Det er Koncerthusets mindste sal - men den perfekte ramme om enhver intim koncert.

Mere om Studie 3
Studie 4

Studie 4 er det lille, glødende rum i DR Koncerthuset. Salen kan tilpasses forskellige besætninger og koncertformer, og akustikken kan varieres alt efter hvilken musikalsk genre, der fremføres.

Mere om Studie 4