0Din kurv er tom

En aften med Carl Nielsen

1. maj '19 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

En aften med Carl Nielsen

Event er afholdt

En aften med Carl Nielsen

DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed præsenterer en klassiker i dansk kormusik, Carl Nielsens Tre motetter, side om side med komponistens mest elskede forårs- og sommersange. Oplev også Nielsens store orgelværk Commotio i hænderne på domorganist Hanne Kuhlmann.

Velkommen til en aften med stor kor- og orgelmusik af Carl Nielsen i Trinitatis Kirke.

DR VokalEnsemblet synger bl.a. Carl Nielsens tre motetter for kor, som er skrevet til latinske tekster fra Salmernes Bog. Inden han skrev motetterne, havde Nielsen havde studeret kormusik af de store renæssancemestre. Værket er blevet en klassiker i det danske korrepertoire, og inspirationen fra de gamle mestre går op i en højere enhed med den modne Carl Nielsens avancerede harmonik.

Denne koncert er en sjælden mulighed for at opleve et andet af Carl Nielsens hovedværker, det monumentale orgelværk Commotio, som Nielsen selv betragtede det selv som et af sine vigtigste værker overhovedet. “Intet af mine andre Arbejder har krævet saa stor Koncentration som dette: Et Forsøg paa at genopbygge den virkelig eneste gældende Orgelstil, nemlig den polyfone Musik som passer specielt for dette Instrument,” skrev Nielsen om Commotio.

Commotio er kendt for at udfordre selv de mest virtuose organister, og derfor er det sjældent på repertoiret til almindelige kirkekoncerter. Denne aften opføres værket af domorganist Hanne Kuhlmann, som normalt spiller i Vor Frue Kirke. Hun er uddannet i Paris, London og København, og har vundet flere internationale orgelkonkurrencer, ligesom hun har givet koncerter i bl.a. Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Holland, Rusland, Frankrig.

Aftenen byder også på et udvalg af Carl Nielsens mest elskede forårs- og sommersange, bl.a. Nu lyser løv i lunde, Se dig ud en sommerdag og Underlige aftenlufte, hvor DR VokalEnsemblet synger sammen med publikum.

 

Hent det fulde program for koncerten her.

Marcus Creed

Dirigent

Hanne Kuhlmann

Solist, domorganist