0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Aidt/Nørlund Housewarming Tour

28. okt '19 kl. 20:00

Studie 2

Aidt/Nørlund Housewarming Tour

Event er afholdt

Aidt/Nørlund Housewarming Tour

”Mesterligt poetisk powerhouse” - sådan beskrives samarbejdet mellem forfatter Naja Marie Aidt og musiker Nikolaj Nørlund. I Studie 2 kan publikum opleve det kunstneriske makkerpar fremføre værker fra bl.a. deres anmelderroste album ”Housewarming”.

Til efteråret drager Naja Marie Aidt og Nikolaj Nørlund på Danmarksturné som kunstnerkonstellationen Aidt/Nørlund. Med sig, har makkerparret et helt nyt anmelderrost album “Housewarming” og to dygtige musikere, bestående af Adi Zukanovic og Eva-Louise Rønnevig, når de kommer forbi Studie 2 i DR Koncerthuset.

Naja Marie Aidt betragtes som en af Danmarks mest respekterede, anerkendte og roste forfattere, der blandt en række priser har modtaget Nordisk Råds Litteraturpris.

Nikolaj Nørlund er en af landets mest produktive og anerkendte sangskrivere, og har en lang række udgivelser bag sig, både som producer og i eget navn.

Sammen kommer Aidt/Nørlund med et unikt show med et enestående lydunivers, der forbinder musik og sprog bl.a. kendt fra deres seneste album ”Housewarming”, som har fået 5/6 stjerner af BT/Metro fulgt til dørs med den føromtalte beskrivelse “Mesterligt poetisk powerhouse”.

Fra starten af, da de to kunstnere mødtes, lå det ikke i kortene, at de med materialet fra albummet skulle modtage så anerkendende hæder fra kritikerne og senere drage på tour og besøge Studie 2.

Naja Marie Aidt beskriver nærmere den kunstneriske proces, som noget der tilfældigt åbnede sig over tid og banede vejen for albummet og nu deres kommende tour og koncert i Studie 2. Hun beskriver det selv således:

Efterhånden opstår der jo en stemning i materialet, som gør det muligt at holde en stil. At finde en tone, et univers. Der er også noget tilfældighed i det, ingen kunne jo vide, om vi overhovedet kunne skabe noget godt sammen.  Men jeg havde af en eller anden grund nemt ved det. Så timing er også vigtig, at det skete lige på dette tidspunkt i vores liv.”

Det er dog ikke første gang de to kunstnere arbejder sammen. Allerede i 1998 skabte de sammen med komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen forestillingen ”Blæs på Odysseus” i anledning af Thorvaldsens Museums 150-års jubilæum. Da H.C. Andersen i 2005 blev hyldet stort, var Aidt og Nørlund hovedarkitekterne bag albummet ”Andersens drømme”. Desuden findes tekster af Aidt på Nørlund-pladerne ”The Trouble with Rhonda Harris” fra 2001, ”Tændstik” fra 2003 og ”Det naturlige” fra 2014.

Anmelderne har som nævnt givet albummet ”Housewarming” en særdeles varm velkomst:

“..et godt samarbejde, er, at man sætter hinanden fri” ❤️❤️❤️❤️❤️ Politiken

“kølige synthflader, der i den grad klæder de smukt vævede sange” ***** GAFFA

“Et kosmopolitisk skær dvæler over albummet” ***** Soundvenue

“Han er ude af stand til at levere et lunkent album” ***** JP

“Femstjernede popsange” ***** Børsen

“..helledusseda, her brænder det på, så lytteren rykker helt ud på kanten af sin stol” Weekendavisen

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere