0Din kurv er tom
Venteliste Support: Rosie Alena

Alex Cameron

2. apr '22 kl. 21:00

Studie 2

Alex Cameron

Skriv dig på venteliste

Alex Cameron

Scenemesteren Alex Cameron er tilbage på dansk grund med sit nye album "Oxy Music". Den australske singer/songwriter og crooner gæster Danmark for første gang siden 2019 - og ligesom ved den seneste koncert i Store Vega har Alex Cameron samlet hele bandet, når han lægger vejen forbi Studie 2.

Den rejsevante Alex Cameron, der foruden Store Vega tidligere har gæstet blandt andet Roskilde Festival og Heartland Festival, annoncerer sin første turné i halvandet år. Den 11. marts udkom hans nye album “Oxy Music”, som du sikkert allerede har hørt åbningsnummeret “Best Life” fra en hel del gange. Cameron har altid været en dygtig historiefortæller, hvor han har fundet sine egne veje ind i dybet af de steder, hvor andre ikke kigger. Oxy Music fortsætter ned af den bane. Albummet er fyldt med historier om mennesker, der falder uden for systemet og eksisterer i livets gråzoner.

Alex Cameron udgav i sommeren 2021 to nye Barry Gibb-covernumre, og inden nogen tænker “cover, hvad så?”, så skal man blot høre Alex Cameron forklare betydningen af disse genfortolkninger:

“Jeg har næsten mistet venskaber på grund af Barry Gibbs sange. De er så vigtige for mig, at selv når en eller anden laver et cover af en af hans sange eller udtrykker kærlighed for dem, så bliver jeg besat som en eller anden pubertær dæmon. Denne single er et forsøg på at befri mig selv fra den jalousi, der fortæller mig, at denne musik er min, og at kun jeg forstår den.”

Med på covernumrene finder man saxofonisten Roy Molloy, Alex Camerons evige partner in crime og business associate, som Alex Cameron ynder at tiltale ham på scenen. Og Alex Cameron og Roy Molloy er ikke bare musikkens svar på Ben Affleck og Matt Damon eller Kaj og Andrea. De er også et af de mest underholdende musikalske partnerskaber på scenen, når Alex Cameron og Roy Molloy pingponger over anekdoter fra hjembyen Sydney og deres ustandselige tourliv. Allerbedst er de dog, når Roy Molloys slibrige saxofonsoloer blødgør Alex Camerons farverige og kantede persongalleri – og de ægte kærlighedssange bestående af en masse filth.

Det er ikke nødvendigt at tilhøre den svulstige Alex Cameron-menighed for at blive charmeret af hans tekster om mænd fra samfundets bund, særligt ikke når de udfoldes live. Man bliver suget ind på stedet. Således kvitterede både Gaffa, Soundvenue og Undertoner med fem stjerner, da han gæstede Store Vega i 2019 ovenpå udgivelsen af Alex Camerons tredje album, ‘Miami Memory’.

‘Miami Memory’ er fortsættelsen på Alex Camerons ode til kærlighed af den både skruppelløse og hårdt prøvede af slagsen. Efter at have skildret en broget skare af skæve eksistenser på albumdebuten ‘Jumping The Shark’ og gennembruddet ‘Forced Witness’ kastede Alex Cameron på sit seneste værk blikket indad og betragtede et efterhånden meget glittet og omtalt parforhold. Resten er, som vi efterhånden kender det: Her er timevis af softrock-imiteringer, sylespidse observationer, drømmende synths og monumentale popmelodier.

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter