0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Alsop & Hahn

25. jan '18 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Alsop & Hahn

Event er afholdt

Alsop & Hahn

DR SymfoniOrkestret og to af USA’s klassiske stjernenavne, Marin Alsop og Hilary Hahn, præsenterer mesterværker fra det 20. århundrede. Ravels poetiske kærlighedseventyr Daphnis og Chloé, Prokofjevs fantasifulde 1. Violinkoncert og Sjostakovitjs mægtige 5. Symfoni om kampen for frihed.

Solen står op i Ravels balletmusik Daphnis og Chloé. Det sker til lyden af den mest fortryllende naturmusik, der findes: Fuglesang og solens varme stråler gør verden smuk, så langt øjet rækker. Det er begyndelsen på et kærlighedseventyr, og Ravel koncentrerer sig om netop det – kærligheden og skønheden.

Mere drilsk er hans russiske kollega Prokofjev. I hans Violinkoncert nr. 1 er der en eventyrlyst, som ikke er bange for noget. At spille Prokofjevs musik kræver et skarpt hoved og rolige nerver, og det har den amerikanske violinvirtuos Hilary Hahn. En suveræn musiker, der hver gang gør et overvældende indtryk med sit spil.

Koncerten slutter med et af de største dramaer fra det 20. århundredes musik. Sjostakovitjs Symfoni nr. 5, skrevet i Sovjetunionen under Stalin-tiden, hvor den personlige frihed kun var en drøm. Sjostakovitj giver os sit private budskab om tyranniet. Det er knusende stærk musik, fortalt af et øjenvidne til verdenshistorien.

Koncerten kan også opleves den 26. januar 2018

Se orkesterliste her

Dirigent

Marin Alsop

Solist

Hilary Hahn (violin)

Ravel

Daphnis & Cloe, suite 2

Prokofjev

Violinkoncert nr. 1

Sjostakovitj

Symfoni nr. 5

Dirigent

Marin Alsop

Solist, violin

Hilary Hahn

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere