Venteliste Warm-up: Secret Love Fra kl. 18.00

Anoushka Shankar

7. jul '17 kl. 20:00

Koncertsalen

Anoushka Shankar

Event er afholdt

Anoushka Shankar

Forvent en fortryllende åbningsaften af Copenhagen Jazz Festival, i selskab med Anoushka Shankar. Kom allerede klokken 18.00 og blive varmet grundigt op med Secret Love i DR Koncerthuset.

Anoushka Shankar til Copenhagen Jazz Festival 2017

Til sommer vender hun endelig tilbage til DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival, fem år efter hendes forrygende første besøg i 2012. Forvent en fortryllende åbningsaften fredag den 7. juli i Koncertsalen, der bygger bro mellem såvel kontinenter som musikalske æraer.

Secret Love er et vinyltema, hvor danske musikere og komponister viser deres kærlighed til jazzen, åbner deres private pladesamling og spiller deres yndlingsvinyler i en afslappet atmosfære; Fra deres første møde med musikken og frem til deres seneste hemmelige fund bagerst i pladeforretningerne. Secret Love er tidligere blevet afholdt i Jazzhouse, Sort Kaffe & Vinyl, Kind of Blue m.fl.

Secret Love begynder klokken 18.00 i forbindelse med koncerterne i Koncertsalen.
Den indiske sitarspiller og komponist Anoushka Shankar (f. 1981) har dybe rødder i indisk klassisk musik og er i dag en selvstændig stemme på den progressive verdensmusikscene. Siden hun var 9 år gammel, har hun studeret hos sin far, Ravi Shankar, sitarlegenden over dem alle, der gik bort i 2012. Op gennem hendes 20’ere udviklede Anoushka sig som en af de mest efterspurgte sitarspillere i verden, og flere af hendes egne albums har blandet de spirituelle ragaer med bl.a. flamenco, jazz og moderne klassisk musik med vestligt afsæt.

Allerede tidligt i karrieren var Anoushka Shankar et fænomen, der blev lagt mærke til. Hun blev den første indiske kvinde og samtidig yngste nominerede nogensinde til en Grammy i verdensmusik-kategorien for en række indspilninger for EMI/Angel, inden hun brød igennem som komponist og soloartist. I dag kan hun skrive fem Grammy-nomineringer på sit CV, der desuden også tæller optrædener i alle de store koncertsale verden over.

Siden hun første gang gav koncert på dansk jord på Copenhagen Jazz Festival 2012 til forrygende anmeldelser, har hun udgivet en stribe albums på Deutsche Grammophon, der viser, at hun slet ikke er færdig med afsøge nye dele af de uudforskede musikalske territorier. Efter gennembrudsalbummet “Rise” og hendes banebrydende, flamenco-inspirerede “Traveller”, vendte hun i 2015 opmærksomheden mod de klassiske indiske ragaer med “Home”, der var dedikeret til hendes far.

Allerede året efter fortsatte Anoushka Shankar med dybt personlige kompositioner på udgivelsen “Land of Gold”, der er hendes modsvar til de traumer og den sociale uretfærdighed, som spredte sig med de borgerkrige og efterfølgende flygtningestrømme, der har præget verdenssamfundet de seneste år. I lighed med Shankars mangeårige engagement i kampen mod social og politisk ulighed er albummet direkte forbundet til visionen om at genskabe et samfund splittet af utryghed og frygt. “It coincided with the time when I had recently given birth to my second child. I was deeply troubled by the intense contrast between my ability to provide for my baby, and others who desperately wanted to provide the same security for their children, but were unable to do so.”

I dag står Shankar som en nyskabende komponist og en selvstændig stemme for lighed og retfærdighed. Hendes virtuose spil har for længst trukket hende ud af faderens skygge som repræsentant for den spirituelle gren af indisk klassisk musik og dens forgreninger i fx jazz og flamenco, understreget af hendes samarbejde med bl.a. Sting, M.I.A, Herbie Hancock, Peter Gabriel, Madonna, Nina Simone og ikke mindst Ravi Shankar og halvsøsteren Norah Jones.

“My instrument,” siger Anoushka, “is the terrain in which I explore the gamut of emotional expression – evoking shades of aggression, anger and tenderness, while incorporating elements of classical minimalism, jazz, electronica and Indian classical styles.”

Derfor er det med stor glæde og forventning, at Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset byder velkommen til Anoushka Shankar med band i Koncertsalen på festivalens åbningsaften – fredag den 7. juli. Billetsalget åbner mandag den 20. februar.

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 100 spillesteder fordelt over hele hovedstaden.

Læs meget mere

 

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord