0Din kurv er tom
Aflyst

ANTIKRIST

21. jan '21 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

ANTIKRIST

Event er afholdt

ANTIKRIST

Rued Langgaards spektakulære kirkeopera Antikrist er et musikværk uden lige – et dybtfølt personligt opgør med den moderne verden, som Langgaard mente var faldet i hænderne på mørkets kræfter. Oplev operaen med dirigenten Thomas Dausgaard i spidsen for et stærkt sangerhold med bl.a. Johan Reuter.

Denne koncert er aflyst i henhold til de gældende retningslinjer for kulturarrangementer. Har du billet til koncerten, kontakter DR Koncerthuset dig direkte på mail. Hvis du har bestilt mad eller drikke i vores bar eller restaurant og betalt på forhånd, refunderes bestillingen automatisk sammen med billetten.

Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Rued Langgaard var på højden af sin kunst, da han i begyndelsen af 1920’erne komponerede kirkeoperaen Antikrist. Her samler han sine visionære tanker i et dybt originalt storværk, hvor lysets og mørkets kræfter støder sammen i et kosmisk opgør om verdensherredømmet.

Langgaard fortæller om hvordan Antikrist vildleder menneskets skrøbelige sjæl. Operaen var provokerende og så avanceret for sin tid, at det blev afvist af Det Kongelige Teater. Først i 1980, flere årtier efter Langgaards død, blev Antikrist spillet – af DR SymfoniOrkestret – og dansk musik blev et genialt kunstværk rigere.

Antikrist har i dag fået international anerkendelse. Det skyldes ikke mindst dirigenten Thomas Dausgaard, der i 2002 stod for den første sceniske opførelse i Danmark af Antikrist og også lavede en fremragende indspilning. Han er vor tids førende Langgaard-dirigent og har sammensat et hold af danske topsangere til denne storslåede koncertopførelse af Langgaards spektakulære hovedværk.

Solist Magnus Vigilius erstattes af Peter Lodahl

Vær opmærksom på, at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke Himmelske stemmer, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


Rued Langgaard

Antikrist

Dirigent

Thomas Dausgaard

Solist, baryton

Johan Reuter

Solist, sopran

Gisela Stille

Solist, mezzosopran

Elisabeth Jansson

Solist, tenor

David Danholt

Solist, tenor

Peter Lodahl

Solist, tenor

John Olsen

Solist, bas

Henning von Schulman

Solist, recitation

Steffen Bruun

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter