0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Årets nye jazznavn & Leo Mathisen Prisen

13. jan '17 kl. 20:00

Studie 2

Årets nye jazznavn & Leo Mathisen Prisen

Event er afholdt

Årets nye jazznavn & Leo Mathisen Prisen

Aftenen byder også på udvalgte gæstesolister samt uddelingen af Leo Mathisen Prisen, der for ottende gang overrækkes en nulevende dansk jazzmusiker.

Dirigent: Steen Nikolai Hansen

Dette er aftenen, hvor tre unge jazzkomponister skal hædres, og én vinder kåres. Foreningen for sangskrivere, komponister og tekstforfattere – DPA – står bag den landsomfattende komponistkonkurrence, og finalen arrangeres i samarbejde med DR Big Band, der uropfører værkerne.

Den talentfulde mundharpenist Mathias Heise, prisvinderen af Årets Nye Jazznavn i 2014  – kommer også forbi på aftenen og opfører et nykomponeret værk.

Aftenen byder også på anden nyskabende musik samt uddeling af Leo Mathisen prisen, der overrækkes til en nulevende dansk jazzmusiker. I år er det Daimi, der modtager prisen, som også  kommer på scenen og spiller et sæt sammen med DR Big Band under ledelse af dirigenten Nikolai Bøgelund.

DPA begrunder prisen med følgende ord: ”Med tanke på Leo Mathisens ofte meget humoristiske og skæve indfaldsvinkel til både liv og jazz, falder Daimis livslange kunstneriske virkes evne til altid at søge nye, sjove og skæve samarbejder med alt fra Klaus Rifbjerg og Bent Fabricius-Bjerre over Dirch Passer og den danske revy til det lange makkerskab med Jytte Abildstrøm på Riddersalen på Frederiksberg – ja, da falder Daimi helt naturligt i øjnene som en værdig, nysgerrig og altfavnende modtager af Leo Mathisen Prisen 2018.”

Læs mere om Daimi og Leo Mathisen prisen her

 

  Koncerten sendes direkte på P8 Jazz.

  Koncerten sendes på DR K den 14. januar kl. 20.00.

 

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere