0Din kurv er tom

Bach & Leipzig

20. jan '22 kl. 19:30

Sct. Mariæ Kirke i Helsingør

Se rabatmuligheder

Bach & Leipzig

Event er afholdt

Bach & Leipzig

J.S. Bach skrev sine mest berømte korværker i perioden, hvor han var ansat i Skt. Thomas Kirken i Leipzig. Kom med DR Vokalensemblet tilbage i tiden og oplev Bachs udødelige musik blomstre frem i kirkerummet – sat i relief af komponisterne, som gennem århundreder byggede kirkens musikalske fundament.

Leipzig, 1723. Johann Sebastian Bach søger stillingen som organist og korleder i Skt. Thomas Kirke, men bliver i første omgang fravalgt. Da han ender med at få stillingen alligevel, skal kirkeværgen have beklaget, at de måtte nøjes med den næstbedste kandidat.

Men som de fleste musikelskere ved, kom Skt. Thomas Kirke til at danne rammen om nogle af barokkens – ja, historiens – største musikalske skatte gennem de 25 år, hvor Bach var ansat i kirken som kantor og organist.

Ved denne koncert med DR Vokalensemblet og den engelske kordirigent Graham Ross kan du opleve lyden af J.S. Bach på højden af sin skaberkraft fra den berømte periode i Leipzig. Her komponerede han den store motet Jesu, meine Freude; et hovedværk, som både er en oplevelse at lytte til og samtidig har fascineret musikforskere gennem århundreder med sin kunstfærdige symmetriske struktur.

Men Bach er ikke den eneste begavede kunstner, som har fyldt Skt. Thomas Kirke med originale toner. Flere af hans forgængere i stillingen var udmærkede komponister, og med denne koncert har du mulighed for at rejse tilbage til tiden før og efter den store barokmester, hvor tre af hans forgængere og hans umiddelbare efterfølger også skrev fremragende musik for kor.

Et nutidigt blik på J.S. Bach tilføjes af den engelske komponist Judith Bingham, og koncertens dirigent er den anerkendte engelske kordirigent Graham Ross fra Clare College på University of Cambridge, som også tidligere har dirigeret DR Vokalensemblet.

Koncerten kan også opleves den 19. januar 2022 klokken 19.30 i Trinitatis Kirke i København. Læs mere her

Koncerten kan også opleves den 21. januar 2022 klokken 19.30 i Sct Peders Kirke i Næstved. Læs mere her

Sethus Calvisius (1556-1615)

Singet dem Herrn ein neues Lied

Johann Hermann Schein (1586-1630)

Unser Leben währet siebnzig Jahr Ich will schweigen

Johann Schelle (1648-1701)

Ich weiss, dass mein Erlöser lebet Komm, Jesu, komm

Johann Kuhnau (1660-1722)

Tristis est anima mea

Judith Bingham (f. 1952)

Bach’s Tomb (2003, rev. 2014)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Jesu, meine Freude, BWV 227