0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Bamberger Symfonikerne

2. okt '18 kl. 19:30

Koncertsalen

Bamberger Symfonikerne

Event er afholdt

Bamberger Symfoni kerne

Velkommen til et sjældent besøg af de enestående Bamberg Symfonikere, som har mesterviolinisten Frank Peter Zimmermann med som solist. Det tyske toporkester har en historie, der rammer lige ned i Europas hjerte, og denne aften spiller de bl.a. Brahms smukke og optimistiske 2. Symfoni.

Den tjekkiske hovedstad Prag havde haft en stor tysk minoritet med egne teatre og orkestre, men efter krigen måtte tyskerne forlade Tjekkiet. Det orkester fra Prag, der havde heddet Deutsches Philharmonie, slog sig i 1946 ned i den bayerske by Bamberg, 100 km fra den tjekkiske grænse.

Bamberg Symfonikerne har været et europæiske eliteensemble fra begyndelsen, og i 1956 var orkestret på dets første turné til Norden. Nu kommer de igen – med deres egne ord – ”til Europas høje Nord for at besøge sagalandene med deres drømmende søer, endeløse skove og smukke byer.”

Kernen i turnéprogrammet er forbindelsen mellem Tjekkiet og Tyskland, mellem tjekkiske Dvorák og tyske Brahms. To nære venner, der beundrede og støttede hinanden. Fra Dvoráks mange værker med rødder i tjekkisk folkekultur skal vi høre den symfoniske digtning Den gyldne spinderok, baseret på en tjekkisk folkevise. Og af Brahms spiller orkestret den smukke 2. Symfoni, den mest optimistiske af hans symfonier.

Bamberg Symfonikerne har siden 2016 haft en tjekkisk chefdirigent, Jakub Hruša. Aftenens solist er den store tyske violinist Frank Peter Zimmermann, der spiller et tjekkisk værk skrevet lige inden 2. Verdenskrig, nemlig Violinkoncert nr. 1 af Bohuslav Martinu. Martinu måtte flygte fra krigen og levede i USA og Schweiz, mens han drømte om at vende hjem. Det skete aldrig – han ville ikke bo i det kommunistiske diktatur.

Hans Violinkoncert nr. 1 er fra 1933, men manuskriptet forsvandt og først i 1973 blev den spillet for første gang. Violinkoncerten har tilsyneladende aldrig været opført i Danmark.

Hent programmet her

Program

Bamberg Symfoniorkester
Dvorak: Den gyldne spinderok
Martinu: Violinkoncert nr. 1
Brahms: Symfoni nr. 2
Frank Peter Zimmermann, violin
Dirigent: Jakub Hruša


Download
programmet
Repertorire

Antonin Dvorak: Den gyldne spinderok, Symfonisk digt op. 109 (27’) Bohuslav Martinu: Violinkoncert nr. 1 (24’) Johannes Brahms: Symfoni nr. 2 i D-dur, opus 73 (43’)

Medvirkende

Dirigent: Jakub Hrusa Solist: Frank Peter Zimmermann Bamberger Symfonikerne

Dirigent

Jakub Hrusa

Solist, violin

Zimmermann

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere