0Din kurv er tom

Bancroft & Sibelius’ 5.

5. sep '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Bancroft & Sibelius’ 5.

Event er afholdt

Bancroft & Sibelius’ 5.

Vinderen af Malko Konkurrencen 2018 vender tilbage til DR Koncerthuset med intens romantisk musik. Sibelius’ storslåede 5. Symfoni er et magisk møde mellem menneskesindet og naturen, og aftenens nye værk af Allan Gravgaard Madsen er skrevet specielt til koncertmester Christina Åstrand og Per Salo.

Den unge amerikanske dirigent Ryan Bancroft betog både publikum, orkester og juryen ved Malko Konkurrencen 2018. Med sin følsomme og intense tilgang til værkerne blev han en fortjent vinder – og nu vender han tilbage for at dirigere sin første hele koncert med DR SymfoniOrkestret.

I to store romantiske værker oplever man lyset overvinde de mørke kræfter. Det sker i Schönbergs gribende strygerværk Verklärte Nacht, hvor mennesket møder tilgivelse. Og det sker i Sibelius’ triumferende 5. Symfoni, måske det mest storslåede orkesterværk i den nordiske musik overhovedet.

Programmet byder også på en stor dansk uropførelse, nemlig en ny Dobbeltkoncert til to af DR SymfoniOrkestrets populære solister, Christina Åstrand på violin og Per Salo på klaver. Dobbeltkoncerten er komponeret af Allan Gravgaard Madsen, en af Danmarks mest interessante unge komponister.

Se interview ned Allan Gravgaard Madsen her 

Koncerten kan også opleves den 6. september 2019 klokken 19.30. Læs mere her

Læs programmet her

Se orkesterlisten her

Schönberg

Verklärte Nacht

Allan Gravgaard Madsen

Nachtmusik (uropførelse)

Sibelius

Symfoni nr. 5

Ryan Bancroft

Dirigent

Duo Åstrand/Salo

Solister, violin & klaver

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere