DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Beethoven 250 – Juanjo Mena

19. sep '20 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Beethoven 250 – Juanjo Mena

Event er afholdt

Beethoven 250 – Juanjo Mena

Beethoven fylder 250 år, og DR Symfoniorkestret vil i løbet af 2020 vise forskellige sider af den store komponist. Ved denne koncert med dirigenten Juanjo Mena møder man den revolutionære Beethoven i 5. symfoni, Skæbnesymfonien, med det kraftfulde budskab om kamp og sejr. Beethoven var frihedskæmper i toner, og det viser han også i sin musik om frihedshelten Egmont, der går i døden for sin overbevisning – her i en særlig version med fortæller på scenen.

Den revolutionære Beethoven! I Beethovens Symfoni nr. 5, Skæbnesymfonien, møder vi den brændende, iltre kunstner. Beethoven levede i en revolutionær tidsalder, og da han komponerede Skæbnesymfonien var han opflammet af tanker om frihed, lighed og retfærdighed.

Den ikoniske Skæbnesymfoni dirigeres af Juanjo Mena ved en koncert, hvor Beethovens frihedsbudskab rammer os med fuld styrke. Sammen med symfonien får vi også Beethovens musik om frihedshelten Egmont, der døde i kampen for sin overbevisning om menneskets rettigheder.

Beethovens Egmont-musik er komponeret til et skuespil af Goethe. Ved koncerten hører vi ikke bare den berømte Egmont ouverture, men også al den øvrige musik, som Beethoven skrev til skuespillet. Musikken opføres med forbindende tekst af Henrik Engelbrecht, der læses af skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen, og sangene af Egmonts forlovede, Klärchen, synges af sopranen Marlis Petersen.

Koncerten kan også opleves den 17. september 2020 klokken 19.30. Læs mere her

Se orkesterliste her

Se program her

Denne koncert gennemføres med reduceret publikum for at overholde de gældende retningslinjer vedr. Covid-19. Har du billet til koncerten, kontaktes du direkte af DR Koncerthuset senest to uger inden koncerten. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Beethoven

Symfoni nr. 5, Skæbnesymfonien

Beethoven

Egmont, musik til Goethes tragedie

Dirigent

Juanjo Mena

Solist, sopran

Marlis Petersen

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere