0Din kurv er tom
Udsolgt

Beethoven Marathon 2

12. sep '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Beethoven Marathon 2

Event er afholdt

Symfoni nr. 4 og 5

Oplev en musikalsk gigantpræstation, når chefdirigent Ádám Fischer leder Danmarks Underholdningsorkester gennem alle Beethovens ni symfonier i løbet af fire koncerter over to dage i Koncertsalen. Koncerterne er orkestrets entusiastiske fødselsdagshilsen til komponisten, som fylder 250 år i år. Ved denne 2. del af marathonet spilles Symfoni nr. 4 og 5.

Du har mulighed for at opleve alle Beethovens ni symfonier fordelt over fire koncerter – du kan nemlig købe partoutbilletter til hele oplevelsen.

Køb partout billet

”Beethoven Marathon” er en unik mulighed for at opleve det gnistrende og prisbelønnede samspil mellem orkester og dirigent.

Beethovens liv og samtid vil også blive formidlet til koncerterne i form af små tekstvignetter i takt med at symfonierne præsenteres i kronologisk rækkefølge. De små poetiske og humoristiske tekster er skrevet af manuskriptforfatter Jesper Malmose og bliver lagt i hænderne på skuespiller Rosalinde Mynster, som vil fremføre dem forud for hver symfoni for at introducere musikken og skabe en ramme om koncerterne.

Det frodige samarbejde mellem Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester blev i januar 2020 hædret med en af verdens fornemste musikpriser: ”International Classic Music Award” (ICMA) for Beethoven-udgivelsen.

Symfonierne har været en bærende del af Ádám Fischers og Danmarks Underholdningsorkesters koncertprogram, siden orkestret blev etableret som selvstændigt, musikerejet orkester i 2015.
“Ádám Fischers Beethovenprojekt er slet og ret banebrydende”, slog Dagbladet Information fast, da Danmarks Underholdningsorkesters samlede indspilning af Beethovens symfonier udkom i maj 2019. Mens det fra BBC 3’s anmelder lød: “I was blown away by this set.”

Beethovens symfonier er centrale i europæisk kulturhistorie, og ”Beethoven Marathon” giver en sjælden mulighed for at opleve komponistens musikalske visioner i den allermest koncentrerede form. Ikke mange orkestre i verden vover at spille alle ni symfonier i løbet af en enkelt weekend, men Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester tør!
12.-13. september kan du opleve magien fra en samlet opførelse af alle Beethovens ni symfonier i Koncertsalen.

Program Beethoven Marathon 2:
Symfoni nr. 4 i B-dur
Symfoni nr. 5 i c-mol (Skæbnesymfonien)

Ádám Fischer (f. 1949) har været chefdirigent for Underholdningsorkestret siden 1998. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoiret og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne, Berliner Filharmonikerne og London Philharmonic. Presto Classical – den førende britiske online webshop for klassisk musik – kårede i 2019 Ádam Fischer som “Conductor of the Year 2019” og skrev blandt andet: ”At 70, the Hungarian conductor seems to be hitting his absolute prime.”

Danmarks Underholdningsorkester er landets eneste musikerejede orkester indenfor klassisk musik. Orkestret har 80 års historie som professionelt ensemble og kendetegnes ved entusiasme, musikalsk mod og kunstnerisk fandenivoldskhed. Orkestret har en skarpsleben profil inden for det klassiske repertoire, ikke mindst i kraft af det mere end 20-årige samarbejde med chefdirigent Ádám Fischer. Danmarks Underholdningsorkester har desuden en stærk identitet i at være et orkester for og med alle – at være en brobygger mellem klassisk og populær musik, mellem generationer og mellem landsdele.

VIGTIGT: Vi gør opmærksom på, at koncerterne vil blive filmet med henblik på TV- og videoudgivelse.

PODCAST: ‘Beethoven Med Nye Ører’
Som optakt til koncerterne har orkestret lavet en podcast på 9 afsnit, som giver et spændende indblik i hver enkelt symfoni.
9 forskellige kendte personligheder fortæller om deres forhold til Beethoven, og musikhistoriker Søren Schauser byder ind med både musikteoretiske forklaringer, sjove anekdoter og historisk viden om Beethoven.

Find podcasten her: http://underholdningsorkester.dk/podcast/

Læs meget mere om vores fejring af Beethoven her

Denne koncert gennemføres med reduceret publikum for at overholde de gældende retningslinjer vedr. Covid-19. Har du billet til koncerten, kontaktes du direkte af DR Koncerthuset senest to uger inden koncerten. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere