0Din kurv er tom
Udsolgt

Bent Fabricius-Bjerres Hyldestkoncert

28. aug '21 kl. 20:00

Koncertsalen

Bent Fabricius-Bjerres Hyldestkoncert

Event er afholdt

Hyldest­koncert

Oplev Bent Fabricius-Bjerres magiske bagkatalog til en fortryllende aften, hvor en af Danmarks største musikalske pionerer og de kendte folkekære melodier bliver hyldet af hans musikalske venner i Koncertsalen.

Denne koncert er udsolgt, men der er stadig billetter til koncerten den 29. august 2021 klokken 16.00. Læs mere her

Tidligere på året mistede Danmark et af dets største musikalske pionerer nogensinde, som i den grad har sat sit aftryk på den danske kultur- og musikarv. Nu kan du opleve en storslået ekstra hyldest til Bent Fabricius-Bjerre og hans lange virke, når nære musikalske venner, såsom Eddie Skoller, Trine Pallesen, Mathias Heise og strygekvartetten LiveStrings, spiller de største af komponistens folkekære melodier i DR Koncerthuset. Forelsket i København, Norwegian Sunset (Bjergkøbing Grandprix), Olsen-Banden, Matador, Blinkende Lygter, Alley Cat m.fl. Listen er lang.

Genoplev Bent Fabricius-Bjerres største melodier, når en række musikere, der gennem årene har været tæt på komponisten og spillet med ham frem til hans død, spiller hans bagkatalog og fortæller historier om en af Danmarks største ikoner.

I sommeren 2020 døde den danske komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre og efterlod sig et bagkatalog, som har opnået status som folkeeje hos flere generationer allerede. Bent Fabricius-Bjerre blev 95 år og nåede i sin levetid at komme omkring film, tv-serier og jingler, og i 1962 vandt han sågar en Grammy for ’Alley Cat.

Publikum får en helt unik mulighed for at dykke ned i en af Danmarks absolut største personligheder. Til koncerterne kan man opleve musik fra Bent Fabricius-Bjerres lange og indholdsrige virke – der bliver både plads til de mest kendte og elskede melodier, men også til de mere ukendte skatte.

På scenen kan man opleve:
Eddie Skoller – Bent Fabricius-Bjerres bedste ven, som vil synge numre live og fortælle historier om deres livslange venskab.

Trine Pallesen – Har turneret med Bent Fabricius-Bjerre og orkestret ’De Græd’ siden 2009. Trine Pallesen synger selv sange og sørger for at binde det hele sammen med små historier fra deres mangeårige musikalske venskab.

Mathias Heise – Mundharpespiller, der betragtes som et af de største danske jazz-talenter herhjemme med bl.a. titlen som Verdensmester i 2013. Spillede senest med Bent Fabricius-Bjerre og LiveStrings til de sidste offentlige koncerter nogensinde i både 2018 og 2019.

LiveStrings – strygekvartetten, der sammen med Bent Fabricius-Bjerre udgav det anmelderroste album ’Natsværmeri’ (2018), som indeholder de største af Bent Fabricius-Bjerres melodier, herunder ’Forelsket i København’, ’Norwegian Sunset’, ’Matador’, ’Blinkende Lygter’ m.fl. Sammen spillede de en række udsolgte koncerter i koncertsale landet over i 2018 og 2019.

Nicolai Kornerup – Pianist, producer og komponist, som arbejdede med Bent Fabricius-Bjerre op til hans død med albummet ’Natsværmeri’ og filmen ’Kollision’.

David Springborg – Guitarist fra orkestret ’De Græd’, som er det charmende lille orkester, Bent Fabricius-Bjerre tog med på landevejen, da han i 90’erne for alvor tog flyglet under armen og begyndte at spille koncerter.

Koncerten kan også opleves den 29. august 2021 klokken 16.00. Læs mere her

Koncerten kan også opleves den 29. august 2021 klokken 20.00. Læs mere her

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 165 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter