0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Blomstedt & Brahms’ 1.

6. dec '18 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Blomstedt & Brahms’ 1.

Event er afholdt

Blomstedt & Brahms’ 1.

Brahms’ 1. symfoni er et fyrtårn inden for den romantiske musik, og den legendariske dirigent Herbert Blomstedt præsenterer denne aften symfonien sammen med en anden klassisk milepæl, Brahms’ 1. klaverkoncert med den unge tyske prisvinder Martin Helmchen som solist.

Klassisk musik i fuldendt balance og fortolkninger med mageløs indsigt – sådan er koncerterne med Herbert Blomstedt. Den legendariske svenske æresdirigent for DR SymfoniOrkestret har været en elsket gæst i Danmark i mere end et halvt århundrede, og hans koncerter er altid højdepunkter. Hans seneste koncert i Koncerthuset endte med hyldestfanfarer fra orkestret og et nærmest endeløst bifald fra salen.

Denne gang har Blomstedt valgt at opføre to af Brahms’ største mesterværker, som står perfekt til hinanden. Symfoni nr. 1 er Brahms’ forløsende gennembrud, hvor han overtager faklen fra Beethoven. De indre kampe og spændinger bliver overvundet, og symfoniens bevægelse fra mørke til lys er dybt bevægende.

I Klaverkoncert nr. 1 bliver Brahms’ turbulente sjæl endnu mere fysisk mærkbar, for der stråler en gevaldig energi fra klaveret, som var Brahms’ eget instrument. Solisten ved denne opførelse er den stilfulde tyske pianist Martin Helmchen, der ligesom Blomstedt har en dyb indsigt i den tyske klassiske musik.

Martin Helmchen begyndte sin karriere, da han som 19-årig vandt den internationale Clara Haskin konkurrence, og siden har han bl.a. vundet den prestigefulde tyske ECHO Award og den store Credit Suisse Pris for unge kunstnere. I dag er han en internationalt efterspurgt solistnavn, som optræder med orkestre som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne og Berliner Filharmonikerne.

Koncerten kan også opleves den 7. december 2018

Se orkesterliste her

Brahms

Klaverkoncert nr. 1

Brahms

Symfoni nr. 1

Dirigent

Herbert Blomstedt

Solist, klaver

Martin Helmchen

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere