0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Blomstedt & Mendelssohn

14. sep '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Blomstedt & Mendelssohn

Event er afholdt

Blomstedt & Mendelssohn

DR SymfoniOrkestrets æresdirigent Herbert Blomstedt har håndplukket sin yndlingsmusik til en ren Mendelssohn-koncert. Uopslidelige klassiske favoritter, der tager os på rejse fra det stormomsuste Skotland til Italiens solrige livsglæde.

Det er klassisk musik i reneste udgave, man møder ved denne koncert, hvor Mendelssohn har komponeret al musikken – og hvor den erfarne dirigent Herbert Blomstedt leder koncerten. Blomstedt har selv ønsket at opføre netop de tre værker af Mendelssohn, som han gennem sit lange liv har haft et nært forhold til.

Som ung mand var Mendelssohn på rejse til Skotland, og indtrykkene blev hos ham resten af livet. Hans 3. Symfoni, ”den skotske symfoni”, har sin inspiration fra både vestenvinden og folkemusikken. I ouverturen Hebriderne beskriver Mendelssohn det rå Atlanterhav og den nordiske natur. Så fjernt fra den forfinede tyske bykultur, der var hans egen base.

Mendelssohns ”Italienske Symfoni”, nr. 4, er simpelthen en af verdens mest populære symfonier. Dens indledning er et overvældende lysbad, en ankomst til de varme lande, hvor solen er gud og livet leves. Symfonisk musik, når den er allermest lysende. Og få kan opnå samme klarhed i musikken som Herbert Blomstedt, der endda har været chefdirigent for Mendelssohns eget orkester i Leipzig.

Koncerten kan også opleves den 15. september 2017

Se orkesterliste her

Dirigent

Herbert Blomstedt

Mendelssohn

Hebriderne, ouverture

Mendelssohn

Symfoni nr. 4, ”Den italienske”

Mendelssohn

Symfoni nr. 3, ”Den skotske”

Dirigent

Herbert Blomstedt

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere