DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Aflyst

Blomstedt & Schuberts 9.

16. apr '21 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Blomstedt & Schuberts 9.

Event er afholdt

Blomstedt & Schuberts 9.

Den legendariske dirigent Herbert Blomstedt har optrådt med DR Symfoniorkestret gennem mere end 60 år. Nu vender han tilbage med to fascinerende mesterværker fra symfoniens guldalder: Schuberts store Symfoni nr. 9, som på mange måder er kulminationen af selve den klassiske symfoni, og den svenske 1800-tals komponist Franz Berwalds lyse Symfoni nr. 1.

Denne koncert er aflyst i henhold til de gældende retningslinjer for kulturarrangementer. Har du billet til koncerten, kontakter DR Koncerthuset dig direkte på mail. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Den store svenske dirigent Herbert Blomstedt er tilbage i DR Koncerthuset for at dirigere det orkester, han kender bedst af alle: DR Symfoniorkestret. Få har forbundet sig med DR Symfoniorkestret som Blomstedt, der i 1970’erne var orkestrets chefdirigent. Han dirigerede orkestret i København første gang helt tilbage i 1955!

Ved sine koncerter i Danmark håndplukker Blomstedt altid værker, der ligger ham særligt nær. Denne gang er det Schuberts Symfoni nr. 9 i C-dur med tilnavnet Den store, der på mange måder er kulminationen af selve den klassiske symfoni. Musikken er vokset til himmelstræbende dimensioner og har alligevel klarheden og melodiøsiteten helt intakt.

Den svenske komponist Franz Berwald skrev i 1842 sin 1. Symfoni, Sinfonie sérieuse. Det er et lysende værk med en helt særlig egenart. Berwald var underkendt i sin samtid, men Herbert Blomstedt har i sin karriere gået forrest for at vise, at Berwald var Sveriges største symfoniker i 1800-tallet.

Koncerten kan også opleves den 15. april 2021 klokken 19.30. Læs mere her

Vær opmærksom på, at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke Store symfonier, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


Berwald

Symfoni nr. 1

Schubert

Symfoni nr. 9, Den store

Dirigent

Herbert Blomstedt

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter