0Din kurv er tom

Blum og Haugaard 6-tet – Alt hvad vi drømte

5. apr '19 kl. 20:00

Studie 3

Blum og Haugaard 6-tet – Alt hvad vi drømte

Event er afholdt

Blum og Haugaard

Sangerinden Helene Blum og violinisten Harald Haugaard har gennem de seneste år etableret sig som fantastiske fortolkere og fornyere af den danske folkemusiktradition. Nu kan de fejre 10-års jubilæum med en smuk koncert i DR Koncerthusets Studie 3.

For 10 år siden lod to musikere drømmene vise vejen og skabte et nyt ensemble, der siden erobrede Europa, Japan og USA med over 600 koncerter på alt fra den intime pub i Skotland til koncertsale i Wien og på gigantiske nordamerikanske festivaler – og nu kan makkerparret Helene Blum og Harald Haugaard knibe hinanden i armen og fejre drømmenes opfyldelse sammen med deres 6-tet ved en 10-års jubilæumskoncert i DR Koncerthusets Studie 3.

Det imponerende studie vil udgøre den ideelle ramme for en koncert, der vil emme af de to erfarne musikeres enestående musikalske tæft, store virtuositet og nærvær. De udfolder nænsomt den danske sangskats tidløse skønhed på uforglemmelig vis og samtidig blander den med egne kompositioner, der ligeledes er forankret i en dansk folkemusiktradition.

Det kan være svært at forestille sig, hvordan sangerinden Helene Blum i mange år, troede hun skulle være klassisk pianist, når man hører, hvordan hendes lyse og samtidig udtryksfulde stemme klinger smukt og ubesværet over strygeinstrumenternes skiftevis bløde og hårde anslag.

Helene Blum har selv tidligere forklaret om hendes forhold til folkemusikken:

”Jeg opdagede en fantastisk frihed, som jeg var nødt til at udforske – og følte trangen til at gå helt tilbage til rødderne” (hentet fra heleneblum.dk)

Ligesom Helene Blum trækker violinisten Harald Haugaard også bestandigt på de dybe rødder fra det store danske folkemusiktræ, som han i egne originale kompositioner behandler legende og vedkommende som ingen anden.

Selvom jubilæumskoncerten naturligvis bliver et kig tilbage på de seneste 10 års musikalske højdepunkter, vil koncerten også indeholde helt nyt materiale – for lige om hjørnet venter de næste ti år med nye drømme for ensemblet.

Line up:

Helene Blum: Sang/violin
Harald Haugaard: Violin
Kirstine Elise Pedersen: Cello
Mikkel Grue: Guitarer
Sune Rahbek: Percussion
Mathæus Bech: Kontrabas

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 3

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 3? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere