0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Cæcilie Norby

12. mar '19 kl. 20:00

Studie 2

Cæcilie Norby

Event er afholdt

European Sisters In Jazz

Cæcilie Norby gæster DR Koncerthusets Studie 2 med hendes ”Sisters in Jazz” - en række prominente og ikke mindst kompetente kvindelige musikere, der forvandler scenen til en musikalsk legeplads med fortolkninger af store klassikere og nyt materiale.

Da Cæcilie Norby senest gæstede DR Koncerthuset var det med en smuk koncert i samarbejde med hendes partner såvel musikalsk som privat, svenske Lars Danielsson i Studie 2 i 2015. Hun er altså derfor ikke fremmed for husets magiske lyd og rum, som hun og makkeren fantasifuldt udnyttede til at fremføre store højdepunkter fra deres anmelderroste samarbejde gennem mange år.

Den aktuelle koncert med ”European Sisters in Jazz” i Studie 2 står dog selvsagt i søsterskabets tegn og til at matche Cæcilie Norbys format på scenen vil publikum opleve en række kvindelige stjernemusikere fra Europa, som hver for sig har markeret sig som toneangivende innovatører på deres instrumenter.

Line-up på album & tour: Den italienske pianovirtuos og komponist Rita Marcotulli (IT) har siden 1980’erne samarbejdet og indspillet med jazzkyrofæer som Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham. I dag er hun bl.a. en tredjedel af Peter Erskine Trio. Polakken Dorota Piotrowska (PL) er udover sit malende og unikke trommespil, højt anerkendt for sine kompositioner, som hun har turneret ivrigt med i USA og Europa. Bassist Lisa-Rebecca Wulff (DE) er fra Hamburg og holdets yngste. Kun 38 år og midt i en stor karriere. Med afsæt i det præstigefyldte tyske NDR Big.

Frontfiguren Cæcilie Norby har fået musikken og det kunstneriske talent ind med modermælken i hjemmet, hvor moren var operasanger og faren komponist. Senere fik hun sit gennembrud for næsten 30 år siden i det legesyge jazzfusionsband Frontline før hun som sangerinde i pop/rock-bandet One Two fik en fast plads på hylden i alle veludrustede danske pladesamlinger.

Efter de genreudforskende unge år er Cæcilie Norby vendt hjem til jazzen, men alsidigheden og ikke mindst erfaringen mærkes fortsat i hendes fantasifulde tilgang til nyfortolkninger og egne kompositioner.

Sammen med European Sisters in Jazz giver hun nyt liv til elskede klassikere fra de seneste årtiers fremtrædende kvindelige komponister: Nina Simone, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln og Carla Bley, som bliver fremført sammen med helt nyt originalmateriale.
Cæcilie Norlyk siger selv om konstellationens nye album:

”Jeg er nået til et sted i mit liv og karriere, hvor jeg har fundet en ro og blevet lidt klogere. Al musik og tekst på albummet er skrevet af kvinder og det giver mig mulighed for at formidle teksterne, som små historiefortællinger om forskellige facetter af en kvindes liv. Jeg er meget stolt af dette album og føler at repertoiret bliver formidlet ubeskriveligt smukt og frækt af de fantastiske kvindelige intrumentalister, som jeg spiller med her.”

Hvis du allerede nu glæder dig til koncerten, kan du her opleve et godt eksempel på den særlige lyd Cæcilie Norby nævner, med hendes smukke fortolkning af den udødelige Joni Mitchell-klassiker ”Both Sides Now” fra hendes optræden i Studie 2 i 2013:

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter