0Din kurv er tom

Celebrating Thad Jones 100 år

17. mar '23 kl. 20:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Celebrating Thad Jones 100 år

DR Big Band, ­DR Symfoni­orkestret & Miho Hazama

DR Big Band og DR Symfoniorkestret mødes i en unik musikalsk hyldest til 100-års fødselaren Thad Jones. I spidsen for fejringen er DR Big Bands chefdirigent Miho Hazama, som har arrangeret en række af Jones’ bedste numre for symfoniorkester og bigband og skrevet et helt nyt værk i sin forgængers ånd.

Det var lidt af en sensation, da Thad Jones kom til København i 1977. Pludselig kunne et af New Yorks hotteste jazznavne opleves live mange gange om året – og han fandt hele tiden på noget nyt!

Jones landede lige i hjertet af dansk jazz som ny chefdirigent for DR Big Band. Han kickstartede bandets kunstneriske udvikling og skabte den unikke amerikansk-nordiske bigband-sound, som stadig i dag er DR Big Bands varemærke.

I dag hviler Thad Jones på Vestre Kirkegård, men hans stjerne står stadig højt i DR Big Band, og derfor skal hans 100-års fødselsdag fejres med det helt store udtræk i Koncertsalen!

I spidsen for fejringen er Jones’ efterfølger på dirigentpodiet, japanske Miho Hazama, og på scenen er både DR Big Band og DR Symfoniorkestret. For Thad Jones var en gudsbenådet komponist og arrangør, som elskede de brede formater og var en stor fan af symfonisk musik.

Miho Hazama er på alle måder den fødte arvtager efter Thad Jones. Hun har studeret hos to af hans elever, Jim McNeely og Bob Brookmeyer, som også har været chefdirigenter for DR Big Band, og specielt til denne koncert har hun komponeret et helt nyt værk for bigband og symfoniorkester som hyldest til sin berømte forgænger.

Aftenen byder selvfølgelig også på en række af Thad Jones’ egne numre, arrangeret til lejligheden af Miho Hazama, og nye arrangementer af numre af Jim McNeely og Bob Brookmeyer.

Glæd dig til en unik musikalsk fødseldagsfejring, hvor jazzet bigband-sound møder symfonisk velklang, og hvor DR Big Bands stolte fortid møder en toptunet og veloplagt nutid!

Band

DR Big Band

Orkester

DR Symfoniorkester

Dirigent

Miho Hazama

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere