0Din kurv er tom
Aflyst

Chang & Sjostakovitjs 10.

19. mar '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Chang & Sjostakovitjs 10.

Event er afholdt

Chang & Sjostakovitjs 10.

Han-Na Chang har taget springet fra cellovirtuos til dirigent, og med sit dybe kendskab til russisk musik præsenterer hun den heroiske Symfoni nr. 10 af Sjostakovitj. Den unge amerikanske violinstjerne Benjamin Beilman er solist i Mendelssohns Violinkoncert, et lysende værk i samme toneart som Sjostakovitjs drama.

Sjostakovitjs Symfoni nr. 10 er et nøgleværk, ikke kun for ham selv, men for hele den russiske kultur. Gennem mange år kunne Sjostakovitj ikke komponere den musik, han ville, fordi kommunismen undertrykte den frie kunst. Efter Stalins død i 1953 skrev han sin timelange Symfoni nr. 10 som et stærkt personligt opgør fra en kunstner, der havde overlevet tyranniet.

Inden den dramatiske Sjostakovitj-symfoni lyder der lyse klange i Mendelssohns Violinkoncert. Et mesterværk af livsglæde, håndteret med en krystalklar perfektion. Solisten er amerikaneren Benjamin Beilman, en virtuos violinist, der i disse år slår igennem som solist hos verdens førende orkestre.

Dirigenten Han-Na Chang begyndte sin musikkarriere som cellist, og nogle kan måske huske hende som en purung solist ved koncerter med DR Symfoniorkestret. I dag er hun en af verdens mest interessante unge dirigenter, og hun har siden 2017 været en meget succesfuld chef for Trondheim Symfoniorkester i Norge.

Program


Mendelssohn

Violinkoncert, e-mol

Sjostakovitj

Symfoni nr. 10, e-mol

Han-Na Chang

Dirigent

Benjamin Beilman

Solist, violin

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter