DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Aflyst

Collon & Britten

29. apr '21 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Collon & Britten

Aflyst

Collon & Britten

En aften med engelske mesterværker håndplukket af dirigenten Nicholas Collon. Brittens Sinfonia da Requiem er et gribende tragisk værk, som her kan opleves sammen med hans Serenade for tenor, horn og strygere. Koncerten afsluttes med Sibelius’ 7. Symfoni, det sidste stærke budskab fra Finlands store symfoniker.

Denne koncert er aflyst i henhold til de gældende retningslinjer for kulturarrangementer. Har du billet til koncerten, kontakter DR Koncerthuset dig direkte på mail. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Englands store komponist Benjamin Britten var pacifist og skrev nogle af sine stærkeste værker som protest mod krigen. Sinfonia da Requiem er et orkesterværk til minde om krigens ofre. Symfonien er også forbundet med DR Symfoniorkestrets historie, for i 1953 lavede orkestret med Britten som dirigent den første indspilning af værket.

Brittens elskede Serenade for tenor, horn og strygere er en suite af sange til tekster af Englands fineste digtere. Med stor poesi ser Britten indad, mens krigen buldrer udenfor. Den engelske tenor Andrew Staples udgør sammen med DR Symfoniorkestrets virtuose solohornist Lasse Mauritzen solistduoen.

Koncertens dirigent, Nicholas Collon fra England, indleder med jazzede danse fra Thomas Adès opera Powder her face – en moderne engelsk klassiker. Og han afslutter koncerten med et mytisk værk fra den nordiske musik, Sibelius’ 7. Symfoni, hvor den store finske komponist når et højdepunkt af skønhed og visdom.

Program


Adès

Powder her face, suite

Britten

Sinfonia da Requiem

Britten

Serenade for tenor, horn og strygere

Sibelius

Symfoni nr. 7

Dirigent

Nicholas Collon

Solist, tenor

Andrew Staples

Solist, horn

Lasse Mauritzen

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter