0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Collon & Sjostakovitjs 9.

3. okt '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Collon & Sjostakovitjs 9.

Event er afholdt

Collon & Sjostakovitjs 9.

En aften med tre store komponister fra dette og forrige århundrede. Ravels valsesuite er en kærlighedserklæring til dansen, mens Sjostakovitj er spidsfindig og ironisk i sin Symfoni nr. 9, der blev bandlyst af Stalin for sin frækhed. Solist er verdensstjernen Kirill Gerstein, der præsenterer en ny klaverkoncert af komponisten Thomas Adès.

Ravel elskede dans, og det var valsen, der var hans favorit. Han komponerede ligefrem kærlighedserklæringer til valserytmen. En af dem er den brillante suite Valses nobles et sentimentales. Her møder man den inderlige vals, den fejende vals, den kokette vals – dansen har utallige facetter.

Sjostakovitjs 9. Symfoni fra 1945 er hans mest spøgefulde. Den er kort og drilsk, og det behagede ikke Sovjetunionens brutale styre. Symfonien blev skrevet lige efter 2. Verdenskrig, og man havde forventet en stor, patriotisk krigssymfoni af Sjostakovitj. I stedet gik han sine egne veje med dette ironiske mesterværk, som endte med at blive forbudt i Sovjetunionen!

Det er den unge englænder Nicholas Collon, der dirigerer DR SymfoniOrkestret. Solist er den russisk-amerikanske klavervirtuos Kirill Gerstein, en populær gæst i Koncerthuset, som denne gang præsenterer en helt ny klaverkoncert af Thomas Adès, modtager af Sonnings Musikpris 2016.

Se orkesterlisten her 

Hent programmet her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR SymfoniOrkestrets koncertpakke Hammer & Cilius, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Ravel

Valses nobles et sentimentales

Thomas Adès

Klaverkoncert (1. gang i Skandinavien)

Sjostakovitj

Symfoni nr. 9

Nicholas Collon

Dirigent

Kirill Gerstein

Solist, klaver

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter, tilmeld dig vores nyheder