0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Concertgebouw Orkestret

13. nov '18 kl. 20:00

Koncertsalen

Concertgebouw Orkestret

Event er afholdt

Concert­gebouw

Verdens bedste symfoniorkester – intet mindre. Det er Concertgebouw Orkestret fra Holland blevet kåret til af tidsskriftet Gramophone. Ved denne koncert kan man opleve orkestret i et storslået program af farverige og intense mesterværker. Solist er stjernepianisten Yefim Bronfman.

Første del af koncerten er med musik fra begyndelsen af romantikken. Weber ouverture til operaen Oberon, bygget over Shakespeares skuespil En skærsommernatsdrøm. Og Beethovens 4. Klaverkoncert, måske hans bedste, der med et både underfundigt og magisk samspil mellem klaveret og orkestret gør musikken til en sublim dialog.

Anden del af koncerten rummer senromantisk musik fuld af mættede klange og farver. Ouverturen af Zemlinsky viser ham som en af de mest brillante orkesterkomponister fra Wien, mens Richard Strauss’ tonedigt Tod und verklärung fortæller om en døende kunstners tanker, mens han afventer livet efter døden. Et hovedværk fra senromantikken, som er hjerteblod for Concertgebouw Orkestret og dets fornemme historiske traditioner.

For at fejre orkestrets 125 års jubilæum har det hollandske orkester sat sig et ambitiøst mål om at besøge 28 europæiske nationer i løbet af to år – RCO meets Europe. I hvert land møder de unge talentfulde musikere, som deltager i en masterclass og medvirker i et af værkerne ved koncerten. I Danmark er det Danmarks Ungdomsensemble, som spiller med i Webers Oberon Ouverture.

Det bliver den fremadstormende russiske dirigent Dima Slobodeniouk, der står i spidsen for Concertgebouw Orkestret på denne aften. Han har studeret direktion med Atso Almila ved Sibelius Akademiet. Han har modtaget undervisning af bl.a. Leif Segerstam, Jorma Panula, og Esa-Pekka Salonen. Siden 2013 har Slobodeniouk været chefdirigent hos Orquesta Sinfónica de Galicia og har haft samme position hos Lahti Symfoniorkestret fra 2016. Han er gæstedirigent hos flere estimerede orkestre som London Symphony Orchestra og Gewandhaus Orkestret.

Koncerten er muliggjort med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Hent orkesterliste

Hent program

 

Program


Weber

Oberon Ouverture (med Det Danske Ungdomsensemble DUEN)

Beethoven

4. Klaverkoncert (med Yefim Bronfman)

Pause

Zemlinsky

Lustspiel-ouverture

Strauss

Tod und Verklärung

Dirigent

Dima Slobodeniouk

Pianist

Yefim Bronfman

RCO

Royal Concertgebouw Orchestra

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere