0Din kurv er tom

Cristina Branco

25. maj '19 kl. 20:00

Studie 2

Cristina Branco

Event er afholdt

Cristina Branco

Den portugisiske sangerinde Cristina Branco er en af de største stemmer indenfor hjemlandets traditionsrige fado-musik, og tidligere har hun henrykket publikum i DR Koncerthuset – og nu kan du igen opleve Brancos lidenskabelige sange i Studie 2

DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival er stolte af igen at kunne sikre optimale omgivelser til vokalstjernen Cristina Branco, der de seneste år har rejst verden rundt med sit helt eget nutidige bud på den portugisiske folkemusik.

Det har ikke altid ligget i kortene, at Cristina Branco (f. 1972) skulle være én af de fremmeste eksponenter af den særlige portugisiske fado. Alligevel står sangerinden den dag i dag som en af genrens vigtigste kunstnere.

I Portugal lever musikstilen i bedste velgående, men det hører stadig til sjældenhederne, at man kan opleve en autentisk fado-sangerinde på dansk jord og i en akustisk ramme som Studie 2.

Cristinas Brancos repertoire består af en blanding af fado-klassikere og egne udgivelser, der bl.a. er skrevet i samarbejde med pianisten Ricardo Dias. I modsætning til andre fado-sangerinder er Cristina Branco også kendt for at omfavne håb og glæde i den sørgmodige musik.

I lighed med den argentinske tango og spanske flamenco emmer fadoen af lidenskab, og Cristina Branco lever og ånder gennem musikkens historie uden at være tynget af den. Tværtimod trækkes der tråde til Billie Holiday og Ella Fitzgerald, og ikke mindst de store amerikanske folkesangere fra 60’erne og 70’erne som Joan Baez og Joni Mitchell.

At lytte til fado-musik er som at lære den portugisiske dybeste folkesjæl at kende. Ordet ”fado” stammer fra det latinske ord ”fatum”, der betyder skæbne og findes undertiden i sammenhæng med det beslægtede ”saudade”, der betegner et uhelbredeligt, melankolsk afsavn.

Når den prisvindende sangerinde denne gang besøger DR Koncerthuset er det med det nyeste album – det selvbetitlede ”Branco” – i bagagen. På albummet, der er hendes 15., har Cristina Branco for alvor fundet sin egen vej i en stilart, der bedst kan betegnes som fado-jazz.

Med sig har hun bassist Bernardo Moreira, pianist Luís Figueiredo og Bernardo Couto på den særlige portugisiske guitar, der har været fadoens følgesvend fra begyndelsen.

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere