Cubanismo

28. apr '17 kl. 21:00

Studie 2

Cubanismo

Event er afholdt

Cubanismo

Velkommen til en aften for både salsadansere og musikelsker. Der er lagt op til en musikoplevelse i verdensklasse når det 14 mand store orkester træder ind på scenen i Studie 2. Koncerten er en del af en tourné - som markerer 20 år som et af verdens førende verdensmusikorkestre.

Den cubanske trompetist Jesús Alemañy og hans All-Star band Cubanismo fylder DR Koncerthuset med cubanske rytmer i slutningen af april.

Cubansk musik har altid haft en stor indflydelse på jazz. Jazz-trommeslagere har ladet sig inspirere af de traditionelle cubanske trommeslagere i Harlem i 1940’erne. Deres unikke lyd hjalp jazz til at udvikle sig fra swing til moderne jazz-musik.

Jesús Alemañy har ind til for nyligt været bosat i London og er en af de mest respekterede cubanske musikere i vores tid. Nu er han bosat i varme Mexico, for at kunne være tætter på Cuba og sin elskede familie og musiktradition.

Debut-albummet ”Cubanismo” blev mere succesfuld end forventet i Amerika og nåede i 1996 10. pladsen på Billboard-charten: Tropical & Salsa. Kritikerne var også mere end tilfredse. Alle numre på albummet er cubanske danse som rumba, dan/on, son, cha-cha, pa’ca med flere. De fleste numre er instrumentale, med en forførisk trompet som “stemme”, som det altid har været i cubansk musik.

Det seneste album ”Greetings from Havana” var nomineret til hele to Grammy

Vidunderbarnet Jesús Alemañy blev født d. 14. oktober 1962 i Guanabacoa, La Habana, et sted, hvor mange af de bedste cubanske musikere kommer fra; Rita Montaner, Bota de Nieve og Ernesto Lecuona, for at nævne nogle få.  Han blev født ind i en musikalsk familie. Hans onkel Alfredo Castrillo var professionel saxofonist og klarinettist og var med i la Orquesta de Benny More, del Conjunto Folklorico Nacional de Cuba og la Orquesta de Tropicana. Hans anden musikalske onkel, fra farens side, Luis Alemañy, var trompetist og professor i forskellige cubanske orkestre.Han begyndte som 10-årig at studere trompeten i konservatoriet Guillermo Tomas de Guanabacoa med professorerne Ramiro Reyes og Francisco Tomas (Paquito). Allerede som 15-årig begyndte han at spille karneval cam-parsas og blev inviteret til at joine bandet ”Sierra Maestra”. Sammen med dem rejste han over alt i verden – Japan, Afrika, Europa og Latinamerika.

Jesús Alemañy, a precise and charismatic trumpeter with the regal bearing of Miles Davis and the funky precise flow of Fats Navarro.” (Village Voice)

“Cubanismo´s electrifying performance underscored the incredible depth of music that has sprung from Cuba this century.” (Boston Herald)

“The band smokes like a fine cigar…” (Downbeat, March 1996)

Sidst Jesús Alemañy gæstede Danmark var i 2002, hvor cubakultur.dk inviterede ham til at spille i forbindelse med deres årlige Latin Festival. Denne gang er det igen cubakultur.dk som har en finger med i spillet og arrangerer denne aften i samarbejde med DR Koncerthuset.

PROGRAM:


En aften for både salsadansere og musikelsker.

20.00 Åbnes dørene

20:30-21:30 Salsaundervisning for alle v. Stine Ortvad leder af cubakultur.dk og hendes cubanske danseteam.

22:00 Koncertstart

00:00-02:00 Afterparty ved DJ Master Silot

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere