0Din kurv er tom

Danmarks nyeste klange

12. nov '21 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

Danmarks nyeste klange

Event er afholdt

Danmarks nyeste klange

Stemmen er det mest udtryksfulde instrument der findes, og mange unge komponister er fascineret af dens enorme udtryksregister. Her er muligheden for at opleve, hvordan kormusikken lyder lige her og nu, når DR Vokalensemblet uropfører helt nyskrevne værker af unge komponister og deres læremestre. Vært: Celine Haastrup

Det kan ikke blive meget nyere. Hver en tone til denne koncert med DR Vokalensemblet er skabt og nedskrevet for ganske nylig af komponister, som netop nu former musikkens nutid og fremtid her i København – og langt ud over Danmarks grænser.

DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed har et nært samarbejde med den unge generation af komponister, som blandt andet består i, at koret hver sæson bestiller nye værker og ofte er i tæt dialog med komponisterne gennem selve skabelsesprocessen.

Det gælder bl.a. for de internationale studerende i Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums komponistklasse, som står bag en håndfuld af aftenens uropførelser. Men også etablerede danske komponister som Jesper Koch og John Frandsen har et tæt forhold til sangerne i DR Vokalensemblet gennem en årrække.

Mellem de musikalske øjebliksbilleder er der også plads til at se sig tilbage. Komponisten Nicolai Worsaae citerer gamle mestre som Palestrina, Mozart og Heinrich Schütz i sit værk “PUSH” , og en kær og original læremester for mange af koncertens komponister, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, bidrager posthumt til koncerten med et værk, som han skrev til DR Vokalensemblets jubilæum i 2017.

Program


John Frandsen

Odi et amor (uropførelse)

Jesper Koch

Uddrag fra Korbogen (uropførelse) - Imellem to blikke - Galakseflager

Adrianna Kubica-Cypek

L'été (uropførelse)

Athanasia Kotronia

Tills vi vaggas (uropførelse) Solist: Eva Wöllinger-Bengtson

Nicolai Worsaae

PUSH (uropførelse)

Kristin Warfvinge

Une Charogne (uropførelse) Solist: Klaudia Kidon

Evagoras Solias Apokidis

Un- (uropførelse)

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

May. Decay. - May in the Green-wood - To Violets - To Daffodils

Dirigent

Marcus Creed

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter