0Din kurv er tom

Dausgaard & forvandlingen

9. sep '21 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Dausgaard & forvandlingen

Dausgaard & forvandlingen

En aften med musikalske forvandlinger. Bachs kendte klaverpræludier bliver til kalejdoskopisk musik for slagtøj og orkester i Per Nørgårds ”Bach to the future”. Line Tjørnhøjs nye værk bygger videre på Nørgårds musik – og Brahms’ Klaverkvartet forvandler sig til en stor symfoni i Schönbergs version.

I den klassiske musik står komponisterne på skuldrene af hinanden, generation efter generation. Det er idéen bag denne koncert, hvor den danske stjernedirigent Thomas Dausgaard har koblet værkerne sammen på en virkelig original måde.

Rødderne er Johann Sebastian Bach, hvis musik efter 300 år stadig kan opleves på nye måder. Slagtøjskoncerten Bach to the future af Per Nørgård kaster Bachs små præludier ind gennem et prisme, så de stråler i alle regnbuens farver. Tråden fra Per Nørgårds klaverværker tages op i et helt nyskrevet værk tager Line Tjørnhøj, hvor de to slagtøjsme-stre Gert Sørensen og Gert Mortensen får brug for hele deres arsenal af instrumenter.

Arnold Schönberg fra Wien var en stor beundrer af sine ældre kollega Brahms, og han forvandlede Brahms dramatiske Klaverkvartet til et orkesterværk af symfonisk format. En hyldest fra en mester til en anden, og en kunstnerisk forvandling, der afslører nye perspektiver af musikken.

Program


Line Tjørnhøj

ØR (uropførelse)

Per Nørgård

Bach to the future

Brahms/Schönberg

Klaverkvartet, g-mol

Dirigent

Thomas Dausgaard

Solist, slagtøj

Gert Mortensen

Solist, slagtøj

Gert Sørensen

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 275 kr. eller 3 retter: 350 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 165 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter