Dausgaard & Missa Solemnis

10. nov '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Dausgaard & Missa Solemnis

Event er afholdt

Dausgaard & Missa Solemnis

Beethovens mesterlige Missa Solemnis for orkester, kor og solister er skrevet samtidig med den berømte 9. Symfoni. Oplev gæstespillet med Thomas Dausgaard og Det Svenske Kammerorkester, et af verdens førende Beethoven-ensembler.

Beethoven holdt sig sjældent indenfor rammerne, og med sin Missa Solemnis overskred han dem endnu en gang. Værket er en messe, altså et kirkeværk til latinsk tekst. I Beethovens hænder bliver messen til et symfonisk storværk.

Skal man sammenligne Missa Solemnis med noget, må det være Beethovens store Symfoni nr. 9, som også er med kor og sangsolister. De to værker er da også komponeret cirka samtidig. Forskellen er, at koret har en meget større rolle i Missa Solemnis, hvor de mange stemmer fra start til slut priser Vorherre.

Beethovens Missa Solemnis er et værk, der stiller mange udfordringer. Sangstemmerne er utrolig krævende, og varigheden på godt fem kvarter gør det til en fysisk og intellektuel kraftprøve. Ved denne opførelse er Missa Solemnis i hænderne på specialiserede Beethoven-musikere, nemlig Det Svenske Kammerorkester, som sammen med chefdirigent Thomas Dausgaard har indspillet alle Beethovens orkesterværker.

 

Se teksthæfte her

Ensemble

Det Svenske Kammerorkester

Kor

Det Svenske Radiokor

Dirigent

Thomas Dausgaard

Solister

Malin Christensson (sopran), Kristina Hammarström (alt), Michael Weinius (tenor), Josef Wagner (bas)

Beethoven

Missa Solemnis

Dirigent

Thomas Dausgaard

Solist, sopran

Malin Christensson

Solist, alt

Kristina Hammarström

Solist, tenor

Michael Weinius

Solist, bas

Joseph Wagner

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere