0Din kurv er tom

David Garrett

13. apr '23 kl. 20:00

Koncertsalen

David Garrett

Event er afholdt

David Garrett

Når David Garrett gæster Koncertsalen er det med nyt album inspireret af verdens førende violinister, bl.a. Francescatti, Grumiaux og Menuhin. Den multiprisvindende violinist fik sin scenedebut som 10-årig og skrev tre år senere, som den yngste kunstner nogensinde, kontrakt med Deutsche Grammophon. Til koncerten spiller han med sin trio.

David Garrett udkom udkom d. 4. november 2022 med sit nye album Iconic på Deutsche Grammophon. Med albummet ønsker han at hylde de ikoner, kompositioner og melodier han som barn blev forelsket i; værker af blandt andre Bach, Dvořák, Gluck, Kreisler, Mendelssohn og Schumann.

På albummet akkompagneres Garrett af sin guitarist Franck van der Heijden, ligesom han får selskab af sin tidligere lærer Itzhak Perlman, stjernetenor Andrea Bocelli, fløjtenist Cocomi og trompetisten Till Brönner i duetarrangementer.

Som ung musiker fordybede Garrett sig i indspilninger af violinister som Zino Francescatti, Arthur Grumiaux, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler og Yehudi Menuhin. Fascineret af deres repertoirevalg såvel som deres kvaliteter og virtuositet, ønskede han at indspille mange af de populære encores og andre miniaturer, mestrene opførte i deres tid.

David Garrett begyndte at spille violin i en alder af fire år, og fik sin scenedebut som tiårig. Som kun 13årig blev han den yngste kunstner nogensinde til at skrive kontrakt med Deutsche Grammophon. I midten af teenageårene havde han opbygget en fantastisk solokarriere og indspillet Paganinis 24 Caprices.

Han meldte sig efterfølgende ind på New Yorks Juilliard School som en af Itzhak Perlmans første elever. Han har spillet med mange af verdens førende orkestre og dirigenter og nået et nyt publikum rundt om i verden med koncerter, der inkluderer rockhymner, klassiske sonater, soloshowpieces og filmtemaer. Hans selvbiografi, Wenn ihr wüsstet (“Hvis du bare vidste”), udkom tidligere i år.

Til koncerten spiller David Garrett med sin trio.

Repertoire

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Rundvisning: Praktisk info

Læs mere om den praktiske information vedrørende rundvisninger i DR Byen samt DR Koncerthuset.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere