Den Hemmelige Messe

20. sep '17 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Den Hemmelige Messe

Den hemmelige messe

“Et anliggende kun mellem Gud og mig selv.” Sådan beskrev Frank Martin sin Messe for dobbeltkor, som han oplevede som så dybt privat, at han gemte værket væk i næsten 40 år! DR VokalEnsemblet præsenterer den hemmelige messe sammen med musik af Bohuslav Martinu, der havde både personlige og musikalske træk tilfælles med Martin.

Komponisterne Frank Martin og Bohuslav Martinu havde meget mere til fælles end et beslægtet efternavn. De blev født samme år, var begge vidunderbørn – og blev som voksne dybt private mennesker. Og i øvrigt elskede de begge musik fra 1700-tallet – særligt Bach.

Geografisk var der dog langt mellem de to komponister: Martinu blev flygtning, blæst af det 20. århundredes politiske vinde fra sin fødeby i Böhmen til USA, tilbragte Martin hele sit liv i hjemlandet Schweiz. Til denne koncert opfører DRVokalEnsemblet og Marcus Creed både verdslig musik og kirkemusik af de to komponister, som er blandt det 20. århundredes mest karakteristiske stemmer.

Martins Ariel-sange er skrevet til tekster fra Shakespeares magiske eksil-skuespil Stormen. I Romance z pampelišek mindes Martinu – som selv var i eksil og led af hjemve – en barndomsfortælling om en ensom landsbypige, som venter på at hendes soldaterkæreste vender hjem fra krigen.

Koncerten afsluttes med musik til ære for Jomfru Maria og et mesterværk fra det 20. århundrede: Frank Martins Messe for dobbeltkor – et værk som Martin beskrev som ”et anliggende mellem Gud og mig selv” og opfattede som så privat, at han gemte det væk i næsten 40 år.

Program


Dirigent

Marcus Creed

Frank Martin

5 Ariel-sange

Bohuslav Martinu

Romance z pampelišek

Bohuslav Martinu

4 písně o Marii

Frank Martin

Messe for dobbeltkor

Dirigent

Marcus Creed