Den Hemmelige Messe

20. sep '17 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Den Hemmelige Messe

Event er afholdt

Den hemmelige messe

DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed præsenterer Frank Martins berømte Messe for dobbeltkor - musik, som komponisten selv holdt hemmelig i næsten 40 år - sammen med moderne mesterværker af Bohuslav Martinu.

Et anliggende kun mellem Gud og mig selv.” Sådan beskrev Frank Martin selv sin messe til ære for Jomfru Maria, som i dag regnes blandt det 20. århundredes mesterværker indenfor kormusik. Nu præsenterer DR VokalEnsemblet den hemmelige messe sammen med en anden moderne mester, Bohuslav Martinu.

Komponisterne Frank Martin og Bohuslav Martinu havde meget mere til fælles end et beslægtet efternavn. De blev født samme år, var begge vidunderbørn – og blev som voksne dybt private mennesker. Geografisk var der dog langt mellem de to komponister: Martinu blev flygtning, blæst af det 20. århundredes politiske vinde fra sin fødeby i Böhmen til USA, og schweizeren Martin emigrerede til Holland i 1947, hvor han boede til sin død i 1974.

Frank Martins Ariel-sange er skrevet til tekster fra Shakespeares magiske eksil-skuespil Stormen, og i Romance z pampelišek mindes Bohuslav Martinu – som selv var i eksil og led af hjemve – en barndomsfortælling om en ensom landsbypige, som venter på at hendes soldaterkæreste vender hjem fra krigen.

Se program og orkesterliste her

Dirigent

Marcus Creed

Frank Martin

5 Ariel-sange

Bohuslav Martinu

Romance z pampelišek

Bohuslav Martinu

4 písně o Marii

Frank Martin

Messe for dobbeltkor

Dirigent

Marcus Creed