0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

DR Big Band & Dennis Mackrel

15. feb '17 kl. 20:00

Studie 2

DR Big Band & Dennis Mackrel

Event er afholdt

Guld fra ­ arkivet

Amerikanske Dennis Mackrel, som dirigerede DR Big Bands succesfulde nytårskoncerter, præsenterer publikum i Studie 2 for en enestående samling af guld fra DR-arkiverne med numre af bl.a. Bob Brookmeyer, Thad Jones, Ray Pitts og Jim McNeely.

DR Big Band har gennem årene tiltrukket adskillige af verdens allerfineste solister, komponister og dirigenter. Det betyder, at bigbandet i dag har et helt unikt arkivmateriale, der bugner af musik signeret af store jazz-ikoner som Bob Brookmeyer, Thad Jones, Ray Pitts, Jim McNeely og mange flere.

Publikum kan derfor se frem til en koncert – og en turné – der hylder en perlerække af de gamle mestre i bandets historie, som hver især har sat sit præg på den danske og internationale jazzscene siden 1960’erne, og som ikke mindst har været med til at forme DR Big Band. Kernerepertoiret vil blive udfoldet på ny for øjnene og ørerne af publikum, og DR Big Band viser endnu engang, at de løfter en ganske særlig musikalsk arv, der stadig genlyder på jazzscenen i dag.

Dennis Mackrel er den oplagte medsammensvorne, når DR Big Band puster liv i ånden fra dengang, de amerikanske jazzlegender huserede på de danske spillesteder. Han er tidligere trommeslager i det navnkundige The Count Basie Orchestra – den sidste trommeslager Basie selv nåede at hyre i sin levetid, og om hvem han dengang sagde: ”Dennis is already a good drummer, and one day he’s really actually going to be a monster.” I dag er Mackrel en fremtrædende arrangør og kapelmester, som blandt andet i perioder har ledet Count Basies gamle orkester og således har cremen af amerikansk bigbandjazz helt inde under huden.

Mackrel har også tidligere dirigeret DR Big Band, og både musikere og dirigent ser frem til at udforske flere facetter af det samarbejde.  Nu giver de derfor et skarpt bud på, hvordan legendernes levendegjorte jazzhistorie lyder anno 2017.

 

Turné

9. feb, kl. 20.00 Troldesalen, Vejen
10. feb, kl. 10.00 Troldesalen, Vejen (skolekoncert)
10. feb, kl. 20.00 Flensborghus, Flensborg
11. feb, kl. 20.00 Seminariehuset, Ribe
12. feb, kl. 15.00 Magion, Grindsted

15. feb, kl. 20.00 Studie 2, DR Koncerthuset
16. feb, kl. 20.00 Victoria Teatret, Sorø
17. feb, kl. 21.00 KU:BE, Frederiksberg

 

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere