DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

DR Big Band – “Global Mysteries”

27. feb '21 kl. 16:00

Studie 2

Se rabatmuligheder

DR Big Band – “Global Mysteries”

DR Big Band­”Global Mysteries”

Kom med på en musikalsk rejse gennem ritualer og mysterier fra mange forskellige kulturer, når DR Big Band, Marilyn Mazur og Lars Møller lukker op for en eksplosion af rytmer og klangfarver i Studie 2. Med inspiration fra bl.a. indiske ragaer og afrikanske grooves venter en bigband-aften fuld af nye musikalske forbindelser.

Gennem alle tider har verdens kulturer skabt ritualer, som forsøger fange og indvie os i livets mysterier – og til mange af dem knytter sig særlig musik eller sang, som forstærker oplevelsen og betydningen af ritualet.

Denne aften kan du sammen med DR Big Band, percussion-ekvilibristen Marilyn Mazur og den danske komponist og dirigent Lars Møller tage på opdagelse i rituel musik fra adskillige verdensdele. Med inspiration fra den dybe lyd i tibetanske alpehorn, stemningerne i de indiske ragaer og energiske afrikanske grooves kommer hele bandets dynamiske spændvidde i spil, og der er lagt op til usædvanlige soloer fra bandets mange stærke profiler.

Samtidig har Lars Møller bygget aftenens kompositioner op med en arkitektur og en klangverden, som hviler på skuldrene af klassiske vestlige komponister som Bach og Skrjabin. Et grundlag, som spiller perfekt sammen med bigbandets klare struktur og orkestrale udtryk.

Lars Møller har i de sidste 30 år haft et omfattende virke i det danske jazzmiljø som både saxofonist, komponist og dirigent og optrådt med sin musik hos førende bigbands over hele verden. Hans mest internationalt profilerede, Stravinskij-inspirerede værk ”ReWrite of Spring” har bl.a. fået disse ord med på vejen:

”…en milepæl i dansk jazz, måske den bedste orkester-cd siden Palle Mikkelborgs Aura med Miles Davis.” (Weekendavisen)
“a soaring, sprawling conception, combining exquisite detail with monumental vision” (Downbeat)

Med Lars Møllers nye bigband-suite Global Mysteries kan du se frem til en aften, hvor du ikke bare kommer godt rundt i de musikalske verdenshjørner, men også oplever nye sider af DR’s vidtfavnende Big Band og vores dansk-amerikanske percussionfænomen Marilyn Mazur.

Lars Møller

Marilyn Mazur

Nyd vores Kaffe & Kagebord inden udvalgte eftermiddagskoncerter

Som noget nyt tilbyder DR Koncerthusets restaurant ved udvalgte eftermiddagskoncerter et Kaffe og Kagebord ad libitum. Inden den store musikalske oplevelse i Koncertsalen kan du forkæle ganen med et skønt sortiment af sæsonens kager, velsmagende bagværk og vores friskbrygget økologiske kaffe.

Pris: 150 kroner.

Velbekomme!

Køb Kaffe & Kagebord her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere