0Din kurv er tom

DR Big Band & Marius Neset

13. jul '21 kl. 20:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

DR Big Band & Marius Neset

Event er afholdt

DR Big Band & Marius Neset

Den norske jazzkomet Marius Neset og DR Big Band stiller skarpt på albummet ”Tributes”, som er blevet kaldt ”genialt” og ”årets lækreste album” i international presse. Oplev Neset som både virtuos saxofonsolist og original komponist i Koncertsalen sammen med DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama.

Saxofonisten og komponisten Marius Neset er en af de vigtigste stemmer på den europæiske jazzscene i dag. Med superlativer som ’sensationel’ og ’hot’ i international jazzpresse, en norsk Grammy og en nominering til Nordisk Råds Musikpris i bagagen kan Neset i dag rejse verden rundt, både med egne bands og – som denne aften – som feteret gæstekunstner.

Ligesom DR Big Bands chefdirigent Miho Hazama er Marius Neset udvalgt som en af de 25 kunstnere, som ifølge det amerikanske magasin DownBeat vil forme jazzens fremtid – på verdensplan. Denne aften mødes de to stærke personligheder i DR Koncerthuset foran DR Big Band, som har et tæt forhold til begge de unge kunstnere.

Marius Neset har indtil for nylig haft fast base i København, hvor han på én gang er blevet en vigtig del af det danske jazzmiljø og en ny, original stemme i international jazz. Hans særlige kombination af blændende teknik, virtuos improvisation og en enorm genremæssig spændvidde har gjort ham kendt som ’den nye Jan Garbarek’, og foruden DR Big Band tæller hans mange prominente samarbejdspartnere bl.a. London Sinfonietta, Trondheim Jazz Orchestra og ikonet Django Bates.

Nu præsenterer DR Big Band, chefdirigent Miho Hazama og Marius Neset en aften med numre fra deres fælles album ”Tributes”, som udkommer på det anerkendte tyske pladeselskab ACT og er resultatet af et helt års intenst samarbejde mellem Neset, Hazama og bandet. Her er bl.a. titelværket ”Tributes”, en større jazzsuite komponeret specielt til DR Big Band med satser som bl.a. ”Children’s Day” – en hyldest til børnene – og ”Bicycle Town”, en hyldest til Nesets tidligere hjemby: København.

”Marius Neset is one of Europe’s most skilful and prolific newly risen jazz stars. He looks like the young Leonardo DiCaprio and can sound like a fusion of Jan Garbarek and the late Michael Brecker.” The Guardian

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2021

Dirigent

Miho Hazama

Solist, saxofon

Marius Neset

Copenhagen Jazz Festival 2021

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter