0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

DR Big Band spiller Carl Nielsen

26. apr '23 kl. 20:00

Studie 2

Se rabatmuligheder

DR Big Band spiller Carl Nielsen

Event er afholdt

DR Big Band spiller Carl Nielsen

Hør hvordan vores nationalkomponist lyder, når en flok skarpe jazzprofiler tager kærligt fat om hans tidløse tonesprog. Der bliver både glimt af sangskatten og den symfoniske side af Nielsen i nye fortolkninger af komponisten Peter Jensen, DR Big Band og sangerne Tuva Semmingsen og Christian Hjelm.

Carl Nielsen for bigband? Selvom komponisten nåede at opleve en del jazz i sin levetid, lå det ham fjernt at lukke jazzen ind i sin egen musik. Men i vores tid – og med de rette kunstnere i spidsen – er det oplagt at udforske forbindelsen mellem vores ukuelige nationalkomponist og det enorme udtryksregister, der findes i bigband-formatet.

Denne aften i Studie 2 kan du opleve et kalejdoskopisk møde mellem Nielsens underfundige tonesprog og nogle af vor tids mest fintfølende kunstnere fra både jazzen og den klassiske verden.

DR Big Bands musikere er vokset op med Nielsens melodier, som de lyder i hans mange kendte sange og i hans dynamiske, symfoniske musik. Det har inspireret komponisten og arrangøren Peter Jensen til at fortolke et udvalg af hans musik i nye versioner skrevet for DR Big Band.

En af bandets egne musikere, Peter Fuglsang, er hovedpersonen i værket ’Reflections’, som er komponeret med udgangspunkt i Carl Nielsens klarinetkoncert, mens sangerne Tuva Semmingsen og Christian Hjelm klarer vokalen i en samling kendte og elskede sange, bl.a. Se dig ud en sommerdag, Tit er jeg glad, Sænk kun dit hoved og Solen er så rød, mor.

I spidsen for DR Big Band er dirigenten Andreas Vetö, kendt som kunstnerisk leder af Danmarks Underholdningsorkester.

Dirigent

Andreas Vetö

Solist

Christian Hjelm, vokal

Solist

Tuva Semmingsen, vokal

Solist

Peter Fuglsang, DR Big Band

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere