0Din kurv er tom

DR Big Band & Stefan Pasborg

24. feb '23 kl. 20:00

Studie 2

Se rabatmuligheder

DR Big Band & Stefan Pasborg

Ritual Dances

Vildt, eksplosivt og energisk! DR Big Band og trommeslageren Stefan Pasborg maner forårets urkræfter frem i suiten ’Ritual Dances’, skabt over Stravinskijs ikoniske ’Sacre du printemps’ og udsendt på et album, som har blæst både dansk og udenlandsk presse bagover. Dirigent: Miho Hazama.

”Det lyder som noget Jimi Hendrix kunne have skrevet for stort ensemble!”. Sådan skrev et toneangivende jazzmagasin i New York, da den danske trommeslager og komponist Stefan Pasborgs ’Ritual Dances’ ramte det amerikanske marked i foråret 2022.

Det intense storværk for udvidet bigband, som Pasborg har skabt over Igor Stravinskijs balletmusik til ’Le sacre du printemps’ og ‘Ildfuglen’, har taget både dansk og international presse med storm. Politiken gav fem hjerter med ordene ”mørkt, massivt og energisk”, mens GAFFA skrev om ”saft og kraft”, og amerikanske Best of Jazz om ”et galaktisk, bombastisk album.”

Denne aften i Studie 2 kan du opleve ’Ritual Dances’ for fuld udblæsning med DR Big Band, Stefan Pasborg selv ved slagtøjet og en række stærke gæstemusikere fra den succesfulde indspilning: Fredrik Lundin (sax), Goran Kajfes (tp) og Ståle Storløkken (org).

I spidsen for koncerten er DR Big Bands chefdirigent Miho Hazama, som med sin baggrund i både jazz og klassisk kompositionsmusik er den helt rigtige til at realisere de stærke rytmer og klangfarver i ’Ritual Dances’ sammen med de godt 25 musikere på scenen.

Rødder i dansen
Selvom Stefan Pasborg har dyrket slagtøjet og rytmerne hele sit liv, har han også rødder i dansens verden. Som søn af en kongelig balletdanser voksede han op tæt på teatrets skrå brædder, og han var kun fire år, da han blev ramt af ’Sacre du printemps’:

”Jeg kan huske præcis, hvor jeg stod på Gamle Scene, og jeg husker tydeligt, at jeg fik gåsehud. Så på en måde startede mit arbejde med denne her musik allerede, da jeg var en lille dreng,” fortæller Stefan Pasborg.

Oplev energien i ’Ritual Dances’ på egen krop, når DR Big Band og Pasborg selv blænder op for det ambitiøse værk i DR Koncerthuset. Koncerten er en del af Vinter Jazz 2023.

Lyt til Ritual Dances af Stefan Pasborg:

Solist

Stefan Pasborg, slagtøj

Gæstemusiker

Ståle Storløkken, pianist

Gæstemusiker

Fredrik Lundin, saxofon

Gæstemusiker

Goran Kajfes, trompet

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere