0Din kurv er tom

DR Big Band & Vincent Nilsson – Farewell & Spirituals

24. feb '22 kl. 20:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

DR Big Band & Vincent Nilsson – Farewell & Spirituals

Event er afholdt

DR Big Band & Vincent Nilsson – Farewell & Spirituals

DR Big Bands ’grand old man’ Vincent Nilsson er hovedperson i en aften fuld af ægte amerikanske spirituals og musikalske minder i Koncertsalen. Efter 47 sæsoner med DR Big Band og store gæstekunstnere takker Vincent af med sine personlige favoritter i stærke bigband-arrangementer. Vokal og percussion: Eliel Lazo.

Kan man være født i Skåne og have jazz, gospel og spirituals dybt i blodet?

DR Big Bands grand old man Vincent Nilsson har gennem 47 sæsoner i bandet bevist, at han er inkarnationen af den ægte, nordisk-amerikanske big band sound i alle former. Gennem næsten fem årtier har Vincent været en uundværlig del af DR Big Band og den danske jazzscene, og sammen med bandet har han delt scene med stjerner som Miles Davis, Dizzy Gillespie og Dexter Gordon.

Men Vincent Nilssons hjerte banker allervarmest for de oprindelige, amerikanske spirituals og alt det, de står for. Med albummet ”Spirituals” markerede han sig i 2015 som en sublim fortolker af kendte og mindre kendte skatte fra sydstaternes stærke historie, og udgivelsen fik ord som ’forrygende’ og ’formfuldendt’ med på vejen i Gaffa.

I anledning af, at Vincent Nilsson nu som 70-årig må trække sig tilbage fra DR Big Band, inviterer bandet til en flot musikalsk hyldest af sin svenske ’grand old man’ i Koncertsalen.

Med Vincents egen stærke personlighed og varme tromboneklang i centrum blænder DR Big Band op for en aften med højdepunkter fra hans tid i bandet – fra store bigband-øjeblikke gennem fem årtier til nye arrangementer af klassiske spirituals, som de lød i sydstaternes plantager og kirker for længe siden.

Aftenens special guest er den cubanske gospelsanger og percussionist Eliel Lazo, som også medvirkede på albummet ’Spirituals’.

Koncerten er en del af Vinterjazz 2022.

Sanger og percussionist

Eliel Lazo

Solist

Vincent Nilsson

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere