DR Koncert­Korets ­ Påskefejring (Gæstespil)

8. apr '17 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

DR Koncert­Korets ­ Påskefejring (Gæstespil)

Event er afholdt

DR­ Koncert­Korets­ Påskefejring (Gæstespil)

Som optakt til påskeugen præsenterer DR KoncertKoret et smukt og højtideligt passionsprogram sammen med Malmø Symfoniorkester. Efter musik af Stravinskij og Debussy kuminerer koncerten med Poulencs Stabat mater, som i gribende toner skildrer påskefortællingen.

Den franske komponist Francis Poulenc er blevet beskrevet som en blanding af en munk og et gadebarn – og følte sig lige så meget på hjemmebane i Montmartres natklubber som hos Paris’ kunstneriske elite. Hans musik er karakteriseret af både vid, charme, elegance og evnen til at skrive en uforglemmelig melodi.

Efter en nær vens død i 1936 genopdagede Poulenc sin religiøse tro og drog ud på en længere pilgrimsrejse. Efter disse oplevelser skrev han en række dybtfølte, religiøse værker, hvoraf det største er hans Stabat Mater – et stærkt og bevægende portræt af Jomfru Maria ved korsets fod.

Denne passionskoncert med DR KoncertKoret og Malmø SymfoniOrkester byder også på musik af Poulencs ven og mentor Igor Stravinskij: Requiem Canticles, som komponisten – ifølge hans enke – skrev til sig selv, og musikken blev således opført til komponistens egen begravelse.

Som afrunding på koncerten kan du opleve et af de smukkeste og mest lysende orkesterværker af den moderne franske musiks store faderfigur, Claude Debussy.

Hent sangtekst

Dirigent

Marc Soustrot

Solister

Sylvia Schwartz (sopran), Tobias Nilsson (alt), Daniel Åberg (baryton)

Ensembler

DR KoncertKoret, Malmö SymfoniOrkester

Stravinskij

Requiem Canticles

Debusssy

Trois nocturnes

Poulenc

Stabat mater

Dirigent

Marc Soustrot

Solist, Sopran

Sylvia Schwartz

Solist, Alt

Tobias Nilsson

Solist, Baryton

Daniel Åberg

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere