0Din kurv er tom
Venteliste

DR Symfoniorkestret vender tilbage

11. jun '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

DR Symfoniorkestret vender tilbage

Skriv dig på venteliste

DR Symfoni­orkestret vender tilbage

For første gang efter nedlukningen af Danmark giver DR Symfoniorkestret igen koncert for publikum i Koncertsalen! Mahler, Haydn, Schönberg og Nørgård har komponeret musikken, som viser os menneskets inderste drømme, mens verden farer forbi udenfor. Aftenens solist er den internationalt kendte danske baryton Johan Reuter.

Læs om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Efter tre måneders adskillelse er DR Symfoniorkestret tilbage i Koncertsalen i rigtigt orkesterformat. Publikum i salen holdes på max 500, og antallet af musikere på scenen reduceret for at holde korrekt afstand mellem musikerne – men ellers tager orkestret fat, hvor det slap i begyndelsen af marts måned. Endda med den verdensberømte danske baryton Johan Reuter som solist og med den israelske stjernedirigent Omer Meir Wellber på podiet i Koncerthuset for første gang.

Koncerten åbner med Per Nørgårds lille fantasi Drømmespil, hvor instrumenterne boltrer sig symbolsk med hinanden og – med Nørgårds egne ord – ”hengiver sig til de kærligste omfavnelser” uden at komme helt tæt rent fysisk.

Aftenens solist Johan Reuter synger om Jordens skabelse i Haydns Skabelsen som symbolsk optakt til Gustav Mahlers orkestersange, bl.a. fra den berømte samling Rückert-Lieder, hvor kunsten på én gang beskrives som en drømmeverden og det vigtigste i livet.

Ligesom musikerne i DR Symfoniorkestret tog komponisten Arnold Schönberg også fat, hvor han slap, da han fandt sin ufuldendte Kammersymfoni nr. 2 frem igen. Der var dog ikke gået tre måneders pause – men tre årtier!

Schönberg var begyndt på det ekspressive værk i 1906, da han boede i Wien og var en af Østrigs unge komponister, som stadig bevægede sig inden for rammerne af det tonale og senromantiske. Først et halvt liv senere, under 2. Verdenskrig, gjorde han det færdigt. Helt mirakuløst lykkedes det Schönberg at fuldende Kammersymfonien i tankegangen fra sit tidligere jeg, selv om hele verden, musikken og også Schönberg selv havde forvandlet sig i den forløbne tid.

Se orkesterlisten her

Læs programmet her

Lyt til musikken inden koncerten

 

 

 

Per Nørgård

Drømmespil

Haydn

Fra "Skabelsen": "Und Gott sprach… Rollend in schäumenden Wellen"

Mahler

Fire orkestersange: Rheinlegendchen Blicke mir nicht in die Lieder Ich atmet einen Lindenduft Ich bin der Welt abhanden gekommen

Schönberg

Kammersymfoni nr. 2

Dirigent

Omer Meir Wellber

Solist

Johan Reuter

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere